Hirdetés

A magyar kormány meg fogja valósítani a paksi beruházást – jelentette ki Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor Paks brüsszeli elkaszálásától, a menekültügyről, az európai bevándprláspolitika bukásáról beszélt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

A kormányfő ma reggel védte a Paks 2 beruházást mert szeritne nemzeti érdek az atomerőmű megépítése, ez garantálja ugyanis a rezsicsökkentést és az olcsó áramot."Olcsó áram egyenlő Paks" – mondta. Kijelentette azt is, hogy a magyar kormány meg fogja valósítani a paksi beruházást. 

 

Fotó:

Magyarország elemi nemzeti érdekének nevezte a paksi atomerőmű működtetését és bővítését Orbán Viktor miniszterelnök, szerinte ugyanis ennek hiányában az áram ára meredeken emelkedne. „Olcsó áram egyenlő Paks” – fogalmazott a kormányfő ma a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra reagálva, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a paksi bővítéssel összefüggésben. „Megyünk tovább előre. Magyarországon az olcsó áram első számú előfeltétele, hogy Paks működjön” – mondta Orbán Viktor, kijelentve: a magyar kormány meg fogja valósítani a paksi beruházást.

Paks ügyében ma megszólalt Tuzson Bence is. A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára TV2 Mokka című műsorában azt mondta, a kormány nem számol azzal a lehetőséggel, hogy le kellene állítani a paksi bővítést. Tuzson Bence hangsúlyozta, szükség van a paksi atomerőműre az energiabiztonság fenntartásához, a rezsicsökkentés eredményeinek és a gazdaság versenyképességének megőrzéséhez. Hozzátette, a beruházás „óriási nagy üzlet”, így nem véletlen, hogy megjelennek különböző érdekek, amelyek többféleképpen „transzformálódnak”. Tuzson Bence szerint a beruházás szükségessége ténykérdés, míg a kötelezettségszegési eljárás jogi kérdés, a kettőt pedig nem szabad összekeverni.

 Már Lenin elvtárs is megmondta:  Kommunizmus = szovjethatalom + az ország villamosítása

 

 

Репродукция почтовой марки "40 лет ленинского плана ГОЭЛРО. 1920-1960". 1961 год. (Wikipedia)

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás