A rovat kizárólagos támogatója

Több éve foglalkozom a város központjában kóborló eb csapatok és a Szücsi Természetvédelmi Területen belül vadakat hajtó kóbor kutyák ügyével. Mindezidáig hasztalanul. Ki tudja miért ? A téma felvetésekor mindenki csak húzódozik és nyüszít, mint a hurokba szorult eb.

2011-ben már egy madárgyűrűzés alkalmával tapasztaltuk a Szücsi Természetvédelmi Területen (TT) belül, hogy egy nagy testű német juhász szerű sárgás kutya egy őzbakot hajszolt. 2011-ben a Rákóczi út végén kóborló ebek többször megkergették a Szücsibe igyekvő madárbarátokat.

2011-ben egy másik alkalommal a bekerített hereföldnél egy törött gerincű őzgidát találtam. Minden bizonnyal kutyák hajszolták a halálba.2012. januárjában ismét a TT-n belül láttam ugyanazt a sárga nagy testű kutyát vadat hajszolni egy félmagas rövidszőrű fekete kutya társaságában. Jeleztem a vadásztársaság felé- de a fejleményekből ítélve hasztalanul.

2012. január 22-én ismét madárgyűrűzés volt a TT-ben, amikor a program végeztével az egyik aktivistánk az alábbi képpel illusztrált eseménynek volt a szemtanúja. Ugyanaz a sárga nagy testű kutya a halálba hajszolt egy vétlen őzet.

Tisztelettel kérdezném Kiskőrös város polgármesterét, a város jegyzőjét, mezőőreit és a vadásztársaságot, hogy miért kellett eddig elfajulni a történetnek, amikor már évek óta jelzem a problémát?

Most egy őz rohant a halálba. De legközelebb mi van, ha egy ember rohan a halálba a kutyák miatt ? Ki fogja felvállalni a felelősséget ?

 

A köztudatban Szücsi-erdő néven vonult be az 1974-ben védetté nyilvánított, majd 1990-ben Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület néven egyesített Kiskőrösi Szücsi-erdő és Tabdi Kőrises égerláp. A védett terület a városközponttól mintegy 2-3 kilométerre északra, 549 hektáron terül el, és közel 300 növényfaj élőhelye. Szabadon látogatható.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás