Hirdetés

A böjti réce és a barátréce is 2008-tól védett, és ez a státuszuk változatlan. A Heves megyei Hírlapban a héten megjelent egy cikk, melyet az újság- szintén a héten- korrigált.

A helyesbítő cikk:

Kár lenne tagadni, belebonyolódtunk a réce-ügybe. Szerdai lapunkban arról írtunk: már lőhető a barátréce és a böjti réce is. A mondat azonban helyesen úgy hangzik: már NEM lőhető sem a barátréce, sem a böjti réce. Egy jogszabályváltozás miatt ugyanis az öt vadászható réce közül a barát- és a böjti is bekerült a védett madarak közé. Ennek értelmében tehát annak, aki récevadászatra adná a fejét, kéretik szeptember 1-től a tőkés récét és a csörgő récét, vagy október 1-től a kercerécét célba venni.

A barátréce és a böjti réce is védett madár lett.

És ha már a nemnél tartunk: ugyancsak tegnap írtunk arról, hogy nem kell vadászvizsgát tenniük azoknak, akik erdészeti, mezőgazdasági közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben vadászat vagy vadgazdálkodás tananyagból vizsgáztak, felsőfokú vadgazdálkodási szakirányú végzettséget szereztek. Nos, kell. A tévedését olvasóink elnézését kérjük! A szerk."

LÁSD MÉG:  Már lőhető a böjti réce is (Heves Megyei Hírlap)

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás