A rovat kizárólagos támogatója

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ifjú kócsagőre Schlitt Bence, valamint mentora Pintér András természetvédelmi őr nyerte el a „Matula és Tutajos” címet. Szeptember 22-én, az idén ötven éves Hortobágyi Nemzeti Parkban, az idén 10 éves Ifjú kócsagőr program országos döntőjével egybekötött háromnapos záróeseményen hirdették ki a nyerteseket.

A döntőben a 10 nemzeti park igazgatóság ifjú kócsagőrei szóbeli vizsgán, egész napos terepi feladatokon, valamint önállóan elkészített munkájukkal versenyeztek. Bence nyáron, mentorával közös munka során teljes körű betekintést nyerhetett a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetett a különböző terepi feladatokban, felmérésekben, terület-ellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetett. Bence a Kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont tanulójaként végzett, ahol emelt szintű kémia-biológia tagozatos tanuló volt, szeptembertől pedig már az ELTE TTK biológia szakos hallgatója.

Az ifjú kócsagőrt Pintér András természetvédelmi őr segítette eligazodni a természetben, a védett területeken. András több, mint 35 éve lát el természetvédelmi őri szolgálatot Somogy védett területein, óvja, védi és kutatja természeti értékeit. Bence és András jutalma az elismerő díj mellett egy ötnapos tanulmányút a lengyelországi Kampinos Nemzeti Parkba. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Nyitókép: Schlitt Bence 2023. ifjú kócsagőre átveszi a díjat Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkártól, mellette Pintér András

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás