Hirdetés

A rendelkezésre álló előzetes tervek alapján az Együtt kiállított egy mobilgátszakaszt a Római-parton. A méretarányos modellt a párt készíttette el, átvállalva a fővárosi és a kerületi önkormányzat által hanyagolt tájékoztatás feladatát.

A parton a betonmonstrumot nagyjából oda állították fel, ahol a tervek szerint a gát húzódna. A HVG.hu videója

Hiába volt komoly tiltakozás a római-parti mobil gát ellen, a Fővárosi Közgyűlés áprilisban megszavazta a parti nyomvonalat. Ráadásul később kiderült, a kockázatelemzés is elmaradt a döntés előtt.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, és bemutatta, hogyan néz majd ki a gát. A párt ugyanis felállította egy mobil gátelem életnagyságú (4 méter magas, 2,5 méter széles) másolatát közvetlenül a part mellett. Drabális gátat épít a főváros a Római-partra

Tarolós István figyelmébe

Tarolós István figyelmébe

Tarlós/Tarolós István (és az ingatlanlobbi) ilyet akar a Római-partra. Ugyanez dunai léptékben és jegesár esetén?

Az alábbi videót kötelezően meg kellene mutatni a Római partot mobilgáttal "védeni akaróknak". Talán nem véletlenül nem ezzel demonstrálják a méregdrága és bizonytalan hatékonyságú beruházt. Elég ijesztő amikor pár centire van a gát tetejétől a víz és nincs mit tenni, átbukik rajta. A mobil árvízvédelmi falat nem lehet magasítani, még akkor sem ha kéne…És elég, ha egy helyen átszakítja egy fatörzs, vagy bármi más. Akkor mindent visz a víz. 70.000 ember biztonságát és tízmilliárdokat. (igaz ennek egy része már a haverok zsebében landol addigra) 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás