Hirdetés
greenfo/mti

Szennyvízelvezető rendszer és szennyvíztisztító telep épült uniós támogatással a Kis-Balatontól 5 kilométerre, a Natura 2000 természetvédelmi területen található Esztergályhorvátiban – közölte a település önkormányzata.

A Zala megyei településen a legnagyobb környezeti problémát eddig a szennyvízkezelés hiánya jelentette. A szennyvízelvezetés és -kezelés megoldását a gazdasági és társadalmi igények mellett a Balaton közelsége is indokolttá tette.

A csatornahálózat 163 ingatlant érint, a kiépített csatornahálózat hossza meghaladja a 2.540 métert. A beruházás során 50 köbméter kapacitású eleveniszapos technológiájú szennyvíztisztító telep létesült. A telepen további 5 köbméter szippantott szennyvíz kezelése is megoldható, így lehetőség van a nem csatornázott településről származó folyékony hulladék fogadására is.

A tisztított szennyvizet az Esztergályi patakba vezetik, ahonnan a Kis-Balatonba kerül. A tisztítást alacsony terhelésű, félfolyamatos működtetésű eleveniszapos biológiai tisztítómű végzi. A biológiai tisztítás kiegészül mechanikai fokozattal és adott a vegyszeres fertőtlenítés lehetősége is.
A 138 millió forintos beruházáshoz mintegy 83 millió forint uniós támogatást nyert el Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán a Zala megyei kistelepülés.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás