A rovat kizárólagos támogatója

A január elsejével megszűnő NIF Zrt. úgy döntött, hogy búcsúzóul még letarolja a Hamzsabégi sétány melletti vasúti töltésen lévő zöld sávot, vagyis kiírtanak több száz fát. A munkálatokat az ünnepi időszakra időzítették, a fapusztítást december 5-én kezdik a pesti oldalon.

Mindezt – nyilván teljesen “véletlenül”- egy péntek éjjel fél tizenegykor kirakott facebook posztban tudatták.

Miközben Újbuda Önkormányzata, illetve a helyi civilek is bíróságon támadják meg a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét, addig a Mészáros Lőrinc közeli V-Híd Zrt. úgy gondolja, hogy ha még a per elindulása előtt gyorsan kiírtják a fákat, akkor értelmét veszti a jogi eljárás. Felháborító és elfogadhatatlan ez a cinikus hozzáállás!

Tehát suttyomban posztolta ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a hétvégére, hogy megkezdik a fakivágásokat hétfőn. December van, kedden jön a Mikulás, mindenki az ünnepekre készül. Az önkormányzatnál politikai káosz van. Annyira aljas ez a húzás a NIF-től! Értelmezve a hirdetményt, ez valószínűleg még csak az a munka amihez nem kell engedély (MÁV terület). De ezzel egyszersmind tönkreteszik azt a rézsűt, amit a környezetvédelmi engedélyhez beadott szakvélemény megőrzendőnek minősít.  Nem tudunk új építési engedélyről.

A környezetvédelmi engedély per alatt áll. Az egész jogszerűtlen, hiszen nyíltan a kivitelezésre hivatkoznak, nem pedig arra, hogy a MÁV-nak egyszercsak irthatnékja támadt karbantartás címén. A beruházó semmibe veszi a bíróság 98 oldalas ítéletét.

Tóth Sándor Péter
Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért POPÉK

A POPÉK harcának története >>>

Nyitókép: Déli körvasút -Hamzsabégi sétány még fás rézsűvel. forrás: popék

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás