Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a fagyilkos Déli Körvasút – a világ egyik legdrágábban építendő pályája

2023. november 25.

Hírek

Megadta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a környezetvédelmi engedélyt a Déli Körvasút megépítésére. Az eddigi legnagyobb vasúti mutyit korábban a bíróság kétszer is elutasította. A határozat kizárja az azonnali jogvédelmet is. A héten egyébként már folytak építési munkák az érintett vasúti szakaszon, még az engedély kiadása előtt.

Narancszöld

2023. május 31.

Hírek

Emlékszik még valaki arra, amikor Orbán Viktor személyesen ígérte meg, hogy bár a 2010 után felálló új kormányzati rendszerben nem lesz környezetvédelmi tárca, ettől még az állami környezetvédelem súlya és tekintélye változatlan marad? És amikor Szájer József (emlékszünk még tőle bármire a csatornajeleneten kívül) hosszan, szenvedélyesen érvelt amellett, hogy az új alkotmány nem csökkenti, hanem… Tovább »

Második zöld győzelem a Déli Körvasút perében

2023. május 2.

Hírek

Másodjára is elbukta a környezetvédelmi engedélyét a Déli körvasút, megcsúszhat a több száz milliárdos projekt. A világ egyik legdrágább 370 milliárdos EU támogatású vasútfejlesztését is természetesen Orbán Viktor Mészáros Lőrinc vasúti érdekeltségei végzik.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében megsemmisítette a Déli Körvasút bővítésének környezetvédelmi engedélyét

2022. február 19.

Hírek

A pert a Védegylet Egyesület indította a Hamzsabégi úti lakosok támogatásával. Az ítélet, amely még csak szóban került kihirdetésre, kifogásolta, hogy a környezetvédelmi engedély nem foglalkozott megfelelően a talajvízzel, a zajterheléssel, a madárvédelemmel és a beruházás alternatíváival. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.