Hirdetés

Ha fontosnak tartod a környezetvédelmet, tennél valamit aktívan a jövőben is élhető Föld érdekében, akkor szervezz te is „Peer Parliament”-et!

Az Európai Bizottság most lehetőséget ad a Peer Parliament rendszerén keresztül, hogy hallassuk hangunk, elmondjuk véleményünk, valamint megfontolandó ötleteket adjunk a Bizottságnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakítsa az éghajlat-politikát.

A kezdeményezés keretében arra kéri a polgárokat, hogy a barátokkal, családtagokkal, kollégákkal és szomszédokkal kötetlen (online vagy offline) környezetben, 5-10 fős csoportokban beszélgetve megvitassák, hogyan válhat Európa klímasemlegessé.

Miért is különleges, miben más ez a kezdeményezés, mint az eddigiek? Egy innovatív, demokratikus eszközt ad a polgárok kezébe, amelynek segítségével ténylegesen beleszólhatnak az éghajlat-politika alakulásába. A résztvevők véleménye egy rövid kérdőív kitöltése által az európai éghajlati paktum Titkársága elé kerül, majd az összesített eredményekből egy jelentés készül, amely eljut az Európai Bizottsághoz, egyéb döntéshozókhoz, illetve az eredményei beépülnek az Európa jövőjéről szóló konferenciába.

Hogyan lehet ilyet szervezni, részt venni benne?

A folyamat menetéről, lépéseiről a magyar nyelvű brossúra 2. oldalán található egy remek összefoglaló. E dokumentum tartalmazza a további információkat, regisztrációs linket, illetve a magyar nyelvű támogató anyagok elérhetőségét is. A kezdeményezésben való részvételre február végéig van lehetőség.

A téma kiemelt jelentősége miatt, minden jellegű népszerűsítés sokat számít. Örömünkre szolgálna, ha minden elkötelezett uniós polgárhoz eljutna a lehetőség híre, így számítunk segítségére! A csatolt tájékoztatóban lépésről lépésre vezetjük le, hogyan és mit kell tenni, így vezetjük az olvasót kézen fogva végig a folyamaton.

További információk:   Peer Parliament Tájékoztató (190 KB pdf.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás