Hirdetés

A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Az új városvezetés szerint az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel, ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása.

Eltávolítják az Andrássy úton a járda melletti részekről a korábban odatelepített műfüvet, helyére évelő növények kerülnek majd. Az Andrássy úton, az Oktogonnál ma közösen “tépte fel” egy részen a műfüvet Karácsony Gergely főpolgármester, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VI. kerületi polgármester, Temesvári Szilvia (Párbeszéd), Terézváros környezetvédelemért felelős alpolgármestere, valamint Zakar András, a Főkert vezérigazgatója.

Karácsony Gergely arról beszélt: a főváros és Terézváros közösen vallja, hogy Budapest belvárosát zöldíteni kell. Az Andrássy úton a műfű miatt elkezdtek pusztulni a fák, ezért azt el kell távolítani. Továbbá a kipusztult fák helyére újakat ültetnek majd – közölte. Soproni Tamás elmondta, a fővárossal együttműködésben megújítják az Andrássy utat és visszaadják azt az embereknek. Ennek egyik része, hogy a zöldet újra rendbe hozzák, és szimbolikus lépésként feltépik a műfüvet. (MTI)

„A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel. Ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása” – jelentette be Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze. A műfű felszedését Karácsony Gergely főpolgármester kezdte el.

A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi területe, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az …

Közzétette: 2020. november 2., hétfő </ blockquote> </ div>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás