Hirdetés

Március elején már lila és sárga színben pompázó virágszőnyeg fogadja az érkezőket a Szent István Egyetem városi védettség alatt álló Botanikus Kertjében. Március 20-ig akciós áron tekintheti meg a kora tavaszi színpompát.

A többszáz tövet számláló látványos illír sáfrány és téltemető mező mellett azonban tucatnyi más kora tavaszi virág, hunyorok, keltikék, kankalinok is bontogatják szirmaikat a melengető napsugarak hatására. A kertben sétálva olyan örökzöld növényekkel is megismerkedhet a látogató, mint az új, kanyargós sétaúttal kiépített fajgazdag bambusz-gyűjtemény, vagy az ősnövények gyűjtemény részét képező, „élő kövületek”-nek is nevezett mamutfenyők és társaik.

Az egyetemi botanikus kert részét képező természetes erdőfolt 100 évnél idősebb tölgyei között sétálva csúszkák és cinkék nászát is megfigyelhetik a természetkedvelő látogatók. 

Most tvendégváró virágszőnyeg a Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertjébenvendégváró virágszőnyeg a Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertjébeavaszi akcióként március 20-ig a belépőjegyek árából 20% kedvezményt kapnak a látogatók.

 

A Magyar, később Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar (ma Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar) első botanikus kertje 1949-ben létesült Budán, a Villányi és a Ménesi út között. A jelenlegi kertet az egyetem Gödöllőre költözését követően, az egyetem kísérleti területén 1959 őszén kezdték el kiépíteni Hortobágyi Tibor, Koltay Albert és Précsényi István tervei alapján, az Agrártudományi Egyetem és a Földművelésügyi Minisztérium anyagi támogatásával. A kert elsődleges célja az egyetemi növénytani oktatás gyakorlati megalapozása, segítése volt. A kert kiépítése 3 évet vett igénybe. További kerttörténet >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás