Megújul a Soproni Egyetem botanikus kertje

2018. szeptember 5.

Hírek

Mintegy 180 millió forintból jövő szeptember végére megújítják a Soproni Egyetem botanikus kertjét, a fejlesztés célja, hogy szélesebb körben ismertessék meg a kert értékeit – hangzott el a fejlesztést bemutató mai sajtótájékoztatón Sopronban.

Átadták a a Pro Hortis és a Semper Vireo díjakat

2017. december 16.

Hírek

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe összehívott Ünnepi Közgyűlésen 2017. dec. 13-án először adta át a Szövetség szakmai díjait.

Botanikus kerti szakemberek budapesti randija

2017. október 6.

Hírek

24 ország botanikus kerti szakemberei vesznek részt a kelet- és közép-európai botanikus kertek III. konferenciáján, ill. az Európai Botanikus Kerti Konzorcium soros értekezletén, Budapesten. Miként szolgálják a gyűjteményes kertek a társadalmat a természetvédelem és a kutatás, illetve a turizmus és a rekreáció kiemelkedő fontosságú intézményeiként.

Először látogatható a londoni titkos királyi kert

2017. augusztus 4.

Hírek

Először látogatható a híres londoni Kew Gardens titkos királyi kertje, egy 16 hektáros erdő, amely egykor a VII. Henrik Richmond House-i birtokához tartozó óriási szarvaspark része volt, később pedig III. György fejlesztette tovább.

Bogarásszunk együtt!

2017. március 25.

Hírek

Az évek óta együttműködő Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság és a Szent István Egyetem újabb felmérést kezdeményezett a Soroksári Botanikus Kert területén, mely ebben az évben a bogárfaunát célozza meg.

Noé magyar bárkája

2017. február 28.

Hírek

Ha a kihalás szélére került állatfaj utolsó példánya elpusztul, a világ minden pontján írnak róla. Ha egy hasonlóan veszélyeztetett növényfaj egyetlen tövét tapossa ki valaki, az nem kerül a hírekbe. A világ magbankjainak éppen az a szerepük, hogy megőrizzék a földi élet alapját jelentő flórát.

Biodiverzitás a Soroksári Botanikus Kertben

2016. október 18.

Helyszín: Budapest, Szüret u. 2-18.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Növénytani Tanszék és Soroksári Botanikus Kertje, valamint a Szent István Egyetem Entz Ferenc Könyvár és Levéltár tisztelettel meghívja Önt a BIODIVERZITÁS A SOROKSÁRI BOTANIKUS KERTBEN című könyv bemutatójára.

Vadrózsa és galagonya gyűjteménnyel gazdagodott Gödöllő

2015. június 4.

Hírek

I. Rózsa- és galagonya-konferencia a Kárpát-medencében címmel kétnapos nemzetközi tudományos tanácskozás zajlott a Szent István Egyetemen, Gödöllőn. A konferencia alkalmával rózsa és galagonya gyűjteménnyel gazdagodott a helyi védettséget élvező botanikus kert.

Megújult az Eszterházy Károly Főiskola botanikus kertje

2015. május 18.

Helyszín: Eger

Sajtótájékoztatók

A kertben az elmúlt másfél évben nagyszabású rekonstrukció történt. A gyűjtemény – amely 600 növényfajnak ad otthont, melyek közül 200 védett – csaknem egy hektáros területén ismét láthatók a magyarországi tájegységek növényvilágát bemutató élőhelyek

Virágszőnyeg a gödöllői botanikus kertben

2015. március 2.

Hírek

Március elején már lila és sárga színben pompázó virágszőnyeg fogadja az érkezőket a Szent István Egyetem városi védettség alatt álló Botanikus Kertjében. Március 20-ig akciós áron tekintheti meg a kora tavaszi színpompát.