Hirdetés

Felmentették tisztségéből Olajos Pétert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klímaügyekért felelős államtitkárát – olvasható a Magyar Közlönyben.

A Közlönyben megjelentek szerint Orbán Viktor miniszterelnök Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára felmentette tisztségéből Olajos Pétert, a tárca klímaügyekért felelős államtitkárát, november 15-ei hatállyal.

A zöld ügyekben régóta meghatározó szakpolitikust közvetlenül az új kormány megalakítását követően nevezték ki, akkor még a Nemzet Gazdasági Minisztérium alá tartozó energiaügyi államtitkársághoz. Később az államtitkárság átkerült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Olajos Péter hatáskörébe a zöldgazdaság-fejlesztéssel és klímaügyekkel kapcsolatos kérdések kerültek, de idén szeptemberben szűkítették hatáskörét, a zöldgazdaság-fejlesztéssel kapcsolatos feladatokat másik államtitkárság alá szervezték be. A szakpolitikus idén jelentette meg könyvét Konzervatív zöldség – Politikáról, gazdaságról jövő időben címmel.

November 30-ai hatállyal felmentették tisztségéből az NFM egy másik helyettes államtitkárát is, a fejlesztési ügyekért felelős dr. Nyikos Györgyit.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás