A rovat kizárólagos támogatója

Gyilkos NER buli a deltamethrin-nel végzett rendkívüli mértékű ökoszisztéma-irtás is

„Semmi sem változott az országos szúnyoggyérítés kapcsán, ugyanaz a NER csókoscsapat végzi (Reisinger Mátyás, Fekete Gábor, Sáringer-Kenyeres Tamás ex-képviselő Fidesz-KDNP), akik múltja Lőrinc Árpádig [Caola (Nagy Imre) → Corax] nyúlik vissza, akinek ügyvédje Bakondi György (nyugállományú, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója) volt. A repülőgépes irtást is sikerült visszacsempészniük a gyakorlatba, az élővíz-kezelést és irtási bulit üzemeltetniük.

A Közlekedési Múzeum debreceni Láz(ár)álma

Nehéz komolyan venni Lázár János ötletét, hogy a debreceni BMW-gyár melletti autópályacsomópont mellé költöztetné a Közlekedési Múzeumot, de mégis muszáj, mivel a Népszava megszerezte a tervezett építészeti ötletpályázat kiírását. Ezen az alapon a Szépművészeti Múzeumot át kell adni egy festékgyárnak, a Természettudományit pedig egy húsüzemnek.

Visszaváltható műanyag-palackok – Újabb lakossági befektetés

Nem illik erre rosszat mondani. Örülni kell. Tengernyi új hulladékudvar nyílik majd, amelyek akár az egyszeri aranybányák. A Mohu hatalmasat kaszál (200 milliárd körüli az éves árbevétele) a pénzügyi mérlege szerint. Akkor nem ad ez a batyus üzlet nekünk, hanem elvesz? Csak nem tőlünk?

Orbán református államegyháza kinyírja egy ferencvárosi tér felét.

A Magyarországi Református Egyház nyílt építészeti tervpályázatot írt ki a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) új, ferencvárosi campusának megtervezésére. A 42 pályaműből a szakmai zsűri a budapesti Archikon Architects Építészstudiót hirdette győztesnek. A zöldfelület, a játszótér és a kutyafuttató likvidálva. Reméljük, a megvalósításra nem kap már újabb közpénz százmilliárdokat az eddig is bőségesen dotált egyház.

A fideszes főpolgármester-választási kutyakomédiáról 6 pontban

Orbán Viktor (2020): “Nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük!” Ebben a szellemben Vitézy és a Fidesz tovább folytatták a jogi hadjáratot, és a kizárólag fideszes kinevezettekből álló Alkotmánybíróság furcsa döntésével elérték az összes érvényes szavazat újraszámlálását. Tordai Bence véleménycikke.

Allergénmentes és bőrbarát kutyasampon. Lehetséges?

Kis vagy éppen nagy kedvencünk fürdetését fontos, hogy jól megválasztott kutyasamponnal végezzük, és ne a sajátunkból oldjuk meg a feladatot. A kutyák bőrének pH értéke ugyanis eltér az emberétől. Más kérdés, hogy a kutyasamponnak hirdetett termékek közül sem mindegyik pH értéke ideális a kutyáknak. Többek között ez is kiderült a Tudatos Vásárlók Egyesületének friss terméktesztjéből.

Dekoráció és információ mi mindent nyújt egy egyedi dekorációs tábla?

Az nem kérdés, hogy egy házszámtábla miért fontos és praktikus. Egyrészt a pontos lakóhelyünket tudjuk vele meghatározni, így se a barátok, se a futárok nem tévednek el. De adott esetben a mentők vagy más segélyszervezetek számára is elengedhetetlen információkat közöl. Emellett esztétikai élményt is nyújt egy egyedi, stílusos verzió.

Elég a zöldrefestésből: 4 dolog, ami nem fogja megoldani a műanyagkrízist

A műanyagszennyezés már a világ legtávolabbi részeit is érinti, és jelen van az emberi testben.  Ez kifejezetten problémás a bolygónkra, az élővilágra és egészségünkre nézve, ám a műanyaggyártás mértéke az 1950-es évek óta továbbra is töretlenül emelkedik, ami rendkívül aggasztó. Olyan nagy a baj, hogy minden olyan megoldást kiemelt figyelem kísér, amely azt ígéri, hogy segít megszabadítani bolygónkat… Tovább »

Barkácsolók mesterfegyvere: hogyan válasszunk akkumulátoros fúrócsavarozót?

Az akkumulátoros fúró-csavarozók mind a szakemberek, mind a hobbi barkácsolók nélkülözhetetlen segítője, de elmondhatjuk, hogy ma már szinte minden háztartásban megtaláljuk. Csupán ár vagy márkanév alapján dönteni nem jó irány, ha egy valóban jól teljesító darabot szeretnénk. Ez derült ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének legfrissebb terméktesztjéből.