Génmódosított élelmiszerek terítéken – ökofilmklub 28.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. október 19.

Helyszín: A38 kiállítótér

URL: regisztráció

Email cím: kapcsolat

Letölthető anyag

David vs. Monasto vetítés, majd beszélgetés GMO szakértőkkel.

Hazánk elvileg mentes a genetikailag módosított élelmiszerektől és élőlényektől, (rövidítve Genetically Modified Organisms), ez azonban a gyakorlatban nem teljesen igaz. Több itt kapható élelmiszer is összefüggésbe hozható génmódosított alapanyagokkal. Így például nem kell ráírni a címkére, ha a joghurtot adó tehenet GMO-s takarmánnyal etették. A beszélgetés népfőiskolai jellegű, (magyarán egyetemi előképzettség nélkül is érthető lesz) azzal együtt, hogy nagyon komoly fejeket sikerült elhívnunk a téma alapos körüljárására. Szakértő tudósok segítségével kiderítjük,
Valójában mennyire GMO menetesek az élelmiszereink?
Eddigi ismereteink alapján veszélyesek e a GMO élelmiszerek az egészségünkre?
Mit veszíthet, illetve nyerhet Magyarország a GMO mentesség feladásával?
Miért tartják a zöldek a bolygó talán legkártékonyabb vállalkozásainak a génmódosított vetőmagokat forgalmazó vállalatokat?
(A 2009. évi mérges hableány díjat a Monsato nyerte meg.)

Vendégeink lesznek:

Darvas Béla növényvédő szakémérnök, a Magyar Géntechnológiai Testület elnöke
Heszky László genetikus, nemesítő, a SZIE Genetika és Biotechnológia Intézetének tanára
és remélhetőleg egy táplálkozástudományi szakértő
Bardócz Zsuzsa nem ért rá, de a következő cikket ajánlotta:
https://www.greenfo.hu/hirek/2012/09/22/rakot-okoznak-a-genmodositott-novenyek

a kutatáshoz kapcsolódó viták folytatása, részletesebben angolul:
http://independentsciencenews.org/health/seralini-and-science-nk603-rat-study-roundup/

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás