Örökítsd meg a Kárpát-medence lenyűgöző arcát!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2023. szeptember 14. - 2023. október 31.

Helyszín: országos pályázat

Egy fotópályázatra szeretném felhívni a figyelmet, amelynek témája az őshonos magyar háziállatfajták.  A képek beküldési határideje 2023. október 31.

A Grassland-HU LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei negyedik alkalommal hirdetik meg a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára.

A Kárpát-medence mai arculatának kialakulásában jelentős szerep jutott a legelő állatoknak, azon belül is őshonos háziállatainknak. Azonban nem csak az állatok formálták a tájat, hanem maga a táj is alakította ezeket a fajtákat, így jöttek létre a magyar tájra jellemző fajták, amelyek nemzeti örökségünk részét is képezik. Fotópályázatunk negyedik fordulójának célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat, a marha-, juh és lóféléket valamint az őket kísérő kutyafajtákat, természetes közegükben a magyar tájban.

A képek beküldési határideje: 2023. október 31. éjfél.

A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat

További információk és a részletes pályázati feltételek: https://grasslandlifeip.hu/a-gyepek-titkai

Küldd be legjobb képeidet!

A GRASSLAND-HU projekt csapata

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás