Találkozás a természettel

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2022. október 19. - 2022. november 12.

Helyszín: Várnegyed Galéria, 1015, Budapest, Batthyány u. 67.

Letölthető anyag

Több évtizedes hagyományt újít fel a Nimród Fotóklub. Az 1978-as megalakulását követően az éves rendszeres kiállításai ezzel az alliteráló, és a fotóklub célját nagyon pontosan kifejező címmel mutatták be az ebbe a szervezete tömörülő természetfotós alkotók munkáit. Minél távolabb kerülünk a megalakulás dátumától, annál aktuálisabbá válik az újbóli Találkozás. Digitalizált életünkben a Természet egyre távolabb kerül az embertől. Talán nem is keressük vele eléggé a kapcsolatot, sokunknak elég, ha virtuálisan, az online térben, néhány kattintással, esetleg egy lájkkal üdvözöljük azt a világot, ami valamikor az életterünket adta. Nagyvárosi
emberek alig-alig látnak olyan élőlényeket, ami fél évszázada még a legtermészetesebbnek számított – füvet, fát, virágot, vízi, mezei, erdei állatokat. Ugyan sokakban él a vágy, hogy természetközelbe kerüljenek, de ezt jónéhányan leginkább tengerparton, távoli, egzotikus helyeken tudják elképzelni.
Jelen kiállításunkkal egyrészt ezt a vágyat, a természetközelség kívánását szeretnénk legalább ebben a virtuális formában kielégíteni. Reményünk szerint fölkeltve az érdeklődést, és ezzel együtt az aktivitást, hogy lépjünk ki a betondzsungel jellegű, komfortzónának vélt világunkból egy olyan közegbe, ahol valamikor igen otthonosan mozogtunk, mostanra azonban idegenné vált!
A kiállítás másik célja, hogy a Természet apró és nagyobb csodáit olyan formában mutassuk meg, ami fotósok olykor különleges látásmódján keresztül valódi művészi élményt is adjon a nézőnek ebben a túlkommercializált világunkban.
A természeti ritkaságok, szépségek megmaradása érdekében mindannyiunknak figyelmet kell fordítanunk ezen értékeink megőrzésére is. A természet-és környezetvédelmi gondolat már hosszabb idő óta az ember homlokterébe került, de az ez irányú tevékenység, magatartás még nem elégséges! Ennek a kiállításnak – bízunk benne – olyan jellegű hozadéka is lesz, ami a szép természetvédelmi elképzelést tettekké formálja!
Akkor hát…Találkozzunk a Természettel!

A kiállítás megnyitója a Várnegyed Galériában lesz 2022. október 19-én 18 óra-kor. Cím: 1015, Budapest, Batthyány u. 67. A tárlat november 12-ig tekinthető meg.
A kiállítást megnyitja: Dr. Vizúr János fotóművész.

Nyitvatartás:
Hétfő: 13:00 – 17:00
Kedd: 13:00 – 17:00
Szerda: 13:00 – 17:00
Csütörtök: 13:00 – 17:00
Péntek: 13:00 – 17:00
Szombat: 11:00 – 16:00
Vasárnap: zárva

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás