Fotókkal a természetvédelemért

2023. március 17.

Hírek

Milyen utat járhat be egy drámai természetfotó? Előidézhet-e egyetlen kép jelentős változást a természetvédelemben? Farkas Alexandra összeszedett néhány történetet, amely választ ad a kérdésekre.

Találkozás a természettel

2022. október 19. - 2022. november 12.

Helyszín: Várnegyed Galéria, 1015, Budapest, Batthyány u. 67.

Programok

Több évtizedes hagyományt újít fel a Nimród Fotóklub. Az 1978-as megalakulását követően az éves rendszeres kiállításai ezzel az alliteráló, és a fotóklub célját nagyon pontosan kifejező címmel mutatták be az ebbe a szervezete tömörülő természetfotós alkotók munkáit. Minél távolabb kerülünk a megalakulás dátumától, annál aktuálisabbá válik az újbóli Találkozás.

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult

2022. június 08. - 2022. július 31.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Mészáros Csaba természetfotó kiállítása

2021. június 12.

Helyszín: Tata, Bláthy Ottó u. 3.

Sajtótájékoztatók

A Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület rendhagyó szabadtéri természetfotó kiállítást rendez 2021. 06. 12-én, szombaton.

Olvadó jövőnk – fotókiállítás

2018. április 21. - 2018. július 02.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum

Programok

OLVADÓ JÖVŐNK – AZ ÉSZAKI- ÉS DÉLI-SARKVIDÉK TÖRÉKENY JELENE Kércz Tibor és Komáromi Csaba fotókiállítása április 21 – július 2. Klímaváltozás? Lassan elcsépelt fogalom. Mégis mindennap egyre jobban szembesülünk vele. Hogyan? Talán észre sem vesszük. Mégis, eszünkbe jut, hogy talán a hőmérsékleti csúcsok megdöntésének, a rendkívül szokatlan időjárásnak köze lehet hozzá. Mit tehetünk? Nem sok… Tovább »

A legjobb természetfotók 204 milliárd pixelen

2016. november 9.

Hírek

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.