Tavasz a Nemzeti Botanikus Kertben

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. április 19. - 2014. május 25.

Helyszín: Nemzeti Botanikus Kert Vácrátót

A vácrátóti Botanikus Kert tavaszi programjai 2014

2014. április 19-21.  Húsvét és Föld Napja

Körülöttünk élnek, tudunk létükről, mégsem ismerjük őket. – Tekints be a zuzmók különös világába!
Kérdezz a kutatótól! Tudtad, hogy a zuzmókkal festeni is lehet? Zuzmóbemutatón és kreatív alkotó programokon vehetsz részt, megismerheted hazánk és a Kert e különleges élőlényeit, játékos feladatokra bukkanhatsz a kerti sétányok számos pontján, zuzmótérképet készíthetsz izgalmas barangolás közben.
A Botanikus Kert által meghirdetett alkotói versenyen helyben is részt vehetsz, és helyszíni segítséget kaphatsz az egyéni megoldáshoz.
Akit a tavaszi idő otthoni kertészkedésre csábít, praktikus segítséget, tanácsokat kaphat a különleges zöldségek nevelésével foglalkozó szakértőnktől. A Föld napja alkalmából ingyenes csoportos vezetett sétákon a Kert növényeinek és műemlékeinek titkaiba nyerhetnek beavatást munkatársainktól.
RÉSZLETES PROGRAMOK >>>

2014. május 1-4. Nagy Tavaszi Palántavásár

„Égig érő paszuly” – ritka zöldségnövények palántavására. Érdekes, különleges növények börzéje, a legizgalmasabb zöldségektől a fűszer- és gyógynövényekig. Tanácsadás: praktikus segítség e rendkívüli növények gondozásához és felhasználásához.
Illatorgia a kertben – szaglászd növényeinket és rajzolj illattérképet séta közben. Mely növényeink ontják illatukat? Mi az illóolaj? Vannak-e büdös növények? Játékos feladványainkat keresd a Kertben.
Készíts csodás alkotásokat virágokból munkatársaink segítségével.
A Botanikus Kert által meghirdetett alkotói versenyen helyben is részt vehetsz (www.botanikuskert.hu), és helyszíni segítséget kaphatsz az egyéni megoldáshoz.

2014. május 10-11. Madarak és Fák Napja

A Magyar Madártani Egyesület és kollégáink segítségével megismerkedhetnek számtalan érdekességgel, amit a madarakról tudni lehet. Megfigyelhetik Kertünk számtalan repülő lakóját, részt vehetnek madárhang és madártoll felismerésen, fészekbemutatón, odúkészítési és fényképezési tanácsokat kaphatnak.
Természetesen csodás Fáinkról sem feledkezünk meg. Kéregfelismerési játék, különleges termések, őshonos és külhoni érdekességek, magoncok, ifjak és kerti rekorder fák bemutatása, s még számos program élőgyűjteményünk legcsodálatosabb növényei között és a Berkenyeházban.

2014. május 25. Biológiai Sokféleség Világnapja és Gyereknap

A sokféleség jegyében nagyszabású növényvásár a Kertben – kaktuszoktól gyógynövényekig, ritka zöldségnövény palántáktól fűszerekig, konténeres növényektől növényi alapú termékekig (finomságok: szörpök, lekvárok, teák – kézműves termékek).
Mesesarok: bemutató és mese felolvasás csodás növényekről – a fejtetőre állított fától a kávélevesig, gyökértől a gyümölcsig – érdekességek, mítoszok és regék szent fákról, különleges gyógyhatásokról, és hétköznapi életünkben is használt élő természeti kincseinkről.
Állatnyomok felismerése, de nemcsak lábnyomoké – megtudhatod többek között, hogy másképp rág-e az ügyes mókus, vagy milyen nyomokat hagynak a rovarok.

Szeretettel várunk minden korosztályt.

A rendezvények a meghirdetett napokon 10-17 óráig tartanak.
A programokon botanikus kerti belépőjeggyel vehetnek rész.

Helyszín: Pest megye, Vácrátót, Alkotmány u. 2-4., a buszmegállóval szemben.

Nemzeti Botanikus Kert nyitva tartása, jegyárak és kedvezmények, további információ és részletek aktuálisan:

facebook.com/nemzetibotanikuskert

Telefon: 06 28/ 360 122

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás