Babos Könyv – hús helyett növényalapú fehérjét – könyvbemutató
Dátum: 2016. november 16.
Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98
Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.
A tudatos táplálkozás elterjedésének hatására már hazánkban is egyre többen érdeklődnek a növényalapú fehérjefogyasztás iránt, ugyanakkor magyar nyelven egyelőre alig találni hozzáférhető irodalmat. Kevesen tudják például, hogy a hüvelyesek az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk, valamint számos értékes vitamint tartalmaz. A könyv megjelenésének másik apropója, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) az idei évet a szárazhüvelyesek nemzetközi évének deklarálta.
Ebből az alkalomból a Pillangó Fejlesztések civil szervezet egy könyvet jelentet meg ezeknek a növényeknek a kultúrtörténeti, táplálkozástudományi és mezőgazdasági szerepéről. A szervezet fő tevékenysége hátrányos helyzetű, főképp borsodi kistérségekben a bio közösségi gazdálkodási modellek meghonosítása, és az ezáltal történő közösségfejlesztés.
Kinek szól a Babos könyv?
Mindazoknak, akik: – a tudatos táplálkozás iránt érdeklődnek, – húsmentes életmódot folytatnak, – valamilyen egészségügyi okból kell táplálkozási szokásaikon változtatniuk, – érdeklődnek a táplálkozás és a történelem összefüggései iránt. A Babos könyvet Steiner Kristóf – a vegán táplálkozás ismert zászlóvivőjének – ajánlásával jelentetjük meg, és a könyvben Kristóf egyik kedvenc receptjét is közzé tesszük.
A kiadvány színes, olvasóbarát és tartalmas információkat nyújt a hüvelyesekről, valamint mindenféle történelmi érdekességeket olvashatunk benne, de felbukkannak rég elfeledett népi hiedelmek és mesék is a világ minden tájáról. A Babos Könyvben a bableves-lencsefőzelék tengelytől eltérve izgalmas elkészítési tippeket, kedvcsináló recepteket találunk az ókortól egészen napjainkig.
A könyv ára: csupán 2.650 Ft. (több darab vásárlása esetén engedményt biztosítunk.)
A kötet szerzői: Kassai Melinda, Réthy Katalin, Papp Andrea; Grafika: Gyimesi Zsuzsa, Könyvterv: Posztós János, Szerkesztő: Ivanyos Judit
Szeretettel várjuk a könyv bemutatójára, amit 2016. november 16-án 18:00 és 20:00 óra között a MagNet Közösségi Ház Udvar részén tartunk.
További információ és rendelés: prolecso@gmail.com, judit.ivanyos@gmail.com
Üdvözlettel, Kassai Melinda, a Pillangó Fejlesztések csapata nevében