A rovat kizárólagos támogatója

Érték a talpad alatt időszaki kiállítás megnyitó

Dátum: 2015. november 25.

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal meghívja Önt 2015. november 25-én, szerdán, 10:00 órára, a Talajok Nemzetközi Éve 2015 rendezvénysorozat alkalmából rendezett időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Budapest, Vajdahunyadvár

A megnyitón beszédet mond:
Dr. Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója
Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára
dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke
Jordán László, a NÉBIH növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese

2015-öt az ENSZ 68. Közgyűlése a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította. A rendezvénysorozat részeként november 25-től látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum "Érték a talpad alatt" című időszaki kiállítása. A kiállítás célja, hogy mindenkivel megismertesse a talaj alapvető szerepét az élelmiszerbiztonságban, a fenntartható fejlődésben és nem utolsósorban az emberi életben. A kiállítás témái közt szerepel a talaj szerepe, fontossága, a talajt károsító, pusztító tényezők, a talajvédelem célja, a hazai talajtípusok, valamint a fenntartható talajhasználat is. Mindezt a talajjal, talajvédelemmel kapcsolatos tárgyak, műszerek, könyvek, monolitok, diorámák szemléltetik érdekes fülszövegekkel, képekkel.
A gyerekek számára interaktív foglalkoztató játékokkal is készül a Múzeum. Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk!

Kérjük, részvételi szándékát jelezze a NÉBIH Sajtó részlegénél a +36-70-436-0384-es telefonszámon, vagy a nebih@nebih.gov.hu e-mail címen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás