Veszélyben a talaj. 2050-ig indiányi talaj tűnik el

2015. december 6.

Hírek

A talaj világszerte gyors ütemben romlik, amit az erózió, tápanyagveszteség, a szerves szén csökkenése és más jelenségek jeleznek. A népességnövekedés, az ipari fejlődés és klímaváltozás sem kíméli ezt a természeti erőforrást – állapította meg egy új ENSZ tanulmány.

Érték a talpad alatt – időszaki kiállítás

2015. november 25. - 2016. február 28.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Programok

A Talajok Nemzetközi Éve rendezvénysorozat alkalmából „Érték a talpad alatt” címmel időszaki kiállítás nyílt a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban. Az interaktív tárlat szervezésében és kivitelezésében a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyújtott szakmai segítséget. Hiánypótló és időszerű ez az esemény, mivel Magyarországon ezzel a fontos természeti elemmel, a talajjal kapcsolatos kiállítást az… Tovább »

Érték a talpad alatt időszaki kiállítás megnyitó

2015. november 25.

Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár

Sajtótájékoztatók

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal meghívja Önt 2015. november 25-én, szerdán, 10:00 órára, a Talajok Nemzetközi Éve 2015 rendezvénysorozat alkalmából rendezett időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

Talajok Nemzetközi Éve sajtótájékoztató

2015. május 05.

Helyszín: Budapest, Berlini út 47-49.

Sajtótájékoztatók

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Márai Géza, a Szent István Egyetem egyetemi docense, Farkas László agrármérnök és Dr. Pénzes Éva, a TERRAGRO Kft. ügyvezetője 2015 – a Talajok Nemzetközi Éve alkalmából sajtótájékoztatót tart.

Úgy bánunk a talajjal, mint a piszokkal

2015. március 29.

Hírek

Ez egy végzetes tévedés, mert az életünk múlik rajta. George Monbiot véleménye az angol helyzetről, mely nem áll messze a magyartól. Talajmegújító Mezőgazdaság.

200 millió tonnára nő a világ műtrágyaigénye

2015. február 19.

Hírek

2018-ra a világ trágyaigénye meghaladhatja a 200,5 millió tonnát, ami 25 %-kal magasabb szintet jelent a tíz évvel korábbihoz képest. A friss FAO-jelentés 1,8 %-os éves növekedést jósol.