A rovat kizárólagos támogatója

Magyar jegesmedvének magyar görögdinnyét!

Dátum: 2011. augusztus 04.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykerts ok szeretettel meghívja a sajtó képviselőit a jegesmedve etetésére, amely valódi magyar dinnyével történik.

Az eseményre e csütörtökön, azaz augusztus 4-én 14 óra 30 perces kezdettel kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben (találkozó a jegesmedve kifutónál).

A nyári „uborkaszezon” idejére az Állatkert sajtóirodája elhatározta, hogy rendszeresen szervez olyan érdekes, az állatokkal és a kulisszák mögötti tevékenységgel
kapcsolatos eseményeket, amelyek a sajtó részére nyilvánosak, előre meghirdetett időpontban zajlanak, és amelyeken valamilyen filmezhető, fotózható érdekesség történik.

A csütörtöki eseményen Vitus, az Állatkert jegesmedvéje görögdinnyét kap a gondozóitól, mi több, a szemközt lakó sarki farkasokat is megkínálják vele. A ragadozóknak ugyan nem a fő táplálékuk a görögdinnye, de kiegészítésként sokan szívesen fogyasztják. Az állatkertek már régen felismerték, hogy a jegesmedvék örömmel csemegéznek a görögdinnyéből, még ha a természetben ilyesmivel nem is találkoznak. A farkasok sokszor inkább csak játszanak vele, de azért enni is szoktak belőle.

A görögdinnye különösen a nyári melegben előnyös az említett állatok számára, hiszen hűtve is adható, ráadásul nagy mennyiségű vegetációs vizet tartalmaz biológiailag értékes formában. A Fővárosi Állat- és Növénykertben tavaly 4766 kg görögdinnye fogyott, méghozzá kizárólag magyar termelőktől származó, jó minőségű görögdinnye.

Bővebb információval szolgál a
Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel.: (1) 273-4900/177; (1) 273-4910; fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szóvivő
e-mail: hanga@zoobudapest.com ; mobil: 06-20 / 200-5812
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás