Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál a Millenárison
Dátum: 2012. július 21.
Helyszín: Millenáris, Mille Cafe
Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület tisztelettel meghívja a ZÖLD KRAJCÁROS Termelői Piac és Fesztivál kreatív sajtóebéddel egybekötött sajtótájékoztatójára.
Időpont: 2012. július 21. 12,00h.
Helyszín: Millenáris, Mille Cafe
A Millenáris Park ad otthont a július 21-én kezdődő Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál idei nyári rendezvényeinek, melyet az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervez. A tíz napos fesztivál különlegessége, hogy naponta más-más civil szervezettel találkozhatnak a látogatók. A résztvevő egyesületek, szervezetek saját tevékenységük bemutatásán keresztül ismertetik meg a látogatókkal a mindennapjainkba bevezethető környezettudatos fortélyokat.
Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület mellett a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Humusz Szövetség, az Ökoszolgálat Alapítvány, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, az E-misszió Egyesület, a Magosfa Alapítvány, a ZÖFI, a GATE Zöld Klub, és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége lesznek az egyes témanapoknak házigazdái. A fesztivál fő üzenete a helyi termékek fogyasztása, a környezettudatos életmód és szemlélet, s mindezek gyakorlati alkalmazása a hétköznapokban. A fesztivál minden napján termelői piac és
gazdag program várja a vendégeket.
Megjelenésére feltétlenül számítunk!
Részvételi szándékát kérjük, jelezze az papp.nora@kornyezetkultura.hu email címen.
A sajtótájékoztató tervezett programja:
12.00- regisztráció és környezettudatos ajándék átvétele az információs pultnál, vendégek érkezése
12.20-12.45 Sajtótájékoztató
Horváth Zoltán, Esztergomi Környezetkultúra Egyesület – Környezettudatos szemléletformálás a fesztiválon.
Kármán Era, Szatyor Egyesület – Helyi termelés, a közvetlen kereskedelem jelentősége, bemutatása a fesztiválon.
Saly Erika, Magyar környezeti Nevelési Egyesület – Ízleld meg a természetet! – bemutató a szakmai napok színes kavalkádjából
Szabó Gyula, Ökoszolgálat Alapítvány – környezeti tanácsadás szerepe a fesztiválon
12.45 – Kérdések és válaszok a fesztivállal kapcsolatban
13.00- Sajtóebéd – kreatívan a helyi piacról
A fesztivál séfje a helyszínen árusító termelőktől összegyűjtött alapanyagokból készít meglepetés kóstolót a sajtó és a résztvevők számára.
Menü: zöldség és sajtok sokszínűsége – improvizáció grillezésre
További információ: Papp Nóra, papp.nora@kornyezetkultura.hu, tel: +36 30 500-2738