Hirdetés
(X)

Az Ökuka Iskolaprogramot elsőként a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban valósította meg a Recobin csapata. A Recobin célja, egy olyan példaértékű CSR program létrehozása, mely követendő minden cég/szervezet számára.

A Recobin Kft. Magyarország első és legdinamikusabban fejlődő környezetvédelmi startup cége azért jött létre, hogy forradalmasítsa a hazánkban élő hulladékgazdálkodási mintákat. Környezeti neveléssel, szemléletformálással foglalkoznak, célzottan korunk hulladékgazdálkodási problémáira igyekeznek választ adni. Céljuk az, hogy minden hazai intézmény, irodaház, háztartás számára
elérhető és olcsó legyen a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése. Cégfilozófiájuk, hogy kreatív, olcsó, környezetbarát és attraktív megoldásokkal csökkentsük az újra nem hasznosítható és növeljük az újrahasznosítható hulladék mennyiségét hazánkban.

Mi az Ökuka Iskolaprogram?

Az Ökuka Iskolaprogram célja, hogy a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható gondolkodás minél több oktatási intézményben megjelenjen, úgy hogy annak költsége ne az iskolákat terhelje. A program keretén belül a hulladékgyűjtők árát egy támogató cég/szervezet saját CSR keretébe beépítve finanszírozza. A Recobin Kft. vállalja a gyűjtők szakszerű kihelyezését és az oktatási program kommunikációját a diákok felé. A kiválasztott intézményekben a környezetbarát hulladékgyűjtő-szigetek kihelyezése mellett, iskolai támogatással megkezdődik egy olyan (önmagában is fenntartható) oktatási program, melyben a diákok egymásnak adják át a tudást.

A programban elsőként Magyarország egyik legeredményesebb oktatási intézménye, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vett részt. Az iskola számára a Recobin Kft ajánlott fel 160000 Ft értékben szelektív hulladékgyűjtőket, mely az oktatási intézmény alapfokú felszerelését biztosítja. Az iskolai környezetben olyan szelektív gyűjtőkre van szükség, amelyek tantermekben és az adminisztratív helységekben is megállják a helyüket, miközben a környezettudatos gondolkodás ideáját is közvetítik. Az Ökuka minden feltételnek eleget tesz, hiszen alapanyagát tekintve 100%-ban újrahasznosított kartonból készül, az egyedi gyártási folyamatnak köszönhetően mégis tartós (3-5 év), megjelenése figyelemfelkeltő, árát tekintve pedig a piacon fellelhető gyűjtőkhöz képest roppant kedvező.

Ökuka Iskolaprogram a Fazekas Mihály GimnáziumbanTedd egyedivé! Ökuka Iskolaprogram a Fazekas Mihály Gimnáziumban

Miért jó az intézménynek?

Amellett, hogy az intézmény csökkenteni tudja az ökológiai lábnyomát, egy helyes hulladékgazdálkodási mintával költségcsökkenést érhet el. Az ebből származó „profit” lehetőséget biztosít további fejlesztésekre intézményi szinten. A programnak köszönhetően nemcsak a gyakorlatban járulunk hozzá az intézmény fenntarthatóságához, hanem szemléletet is formálunk. Hozzájárulunk a diákok környezetvédelmi ismereteihez, tudatos fejlődéséhez, ezáltal megalapozzuk a környezettudatos generáció felnevelését.

Miért jó a támogatónak?

Az Iskolaprogramban résztvevő támogatók CSR tevékenysége egy új, társadalmi és környezeti szempontból is fontos elemmel bővül. Azon túl, hogy a támogató számára átadóeseményeket szervezünk, média és hosszú távú intézményi megjelenést biztosítunk, akár arculatra tervezett környezetbarát szelektív gyűjtőkkel. A támogató hozzájárulásával beírhatja magát az intézmény történelmébe, biztosítva a lehetőséget az ott tanuló diákoknak a környezettudatos magatartás gyakorlására.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás