A rovat kizárólagos támogatója

Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselője szerint győzelem az Illatos úti mérgek ügyében, hogy Lázár János személyesen tett ígéretet a kármentesítésre.

Lázár János miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány döntése nyomán januárban a felszámolási eljárás keretében államosítják az egykori Budapesti Vegyiművek telepét, és haladéktalanul elvégzik a kármentesítést, mivel a felszámolónak erre nincs pénze, a tulajdonos pedig csődben van. Az eset közvetlen előzménye, hogy két héttel ezelőtt személyesen vettem, és vittem el a telep területének közeléből származó talajvízmintát Lázár Jánosnak. A bejelentés után végre minden akadály elhárulhat a kármentesítés útjából, és számomra is hosszú hónapok küzdelme érik be.

Büszke vagyok arra, hogy mindent megtettem és mindenhová elmentem az Illatos úti mérgek elszállítása és a veszélyhelyzet elhárítása érdekében. Remélem, hogy a kormány betartja az ígéretét, és így végre megszüntethető az a katasztrófahelyzet, amely éveken keresztül veszélyeztette Budapest minden lakosát. Az általam elkezdett harc itt nem fejeződik be. Minden fázisnál ott leszek, végig fogom követni a folyamatot, és nem nyugszom addig, amíg minden hordót el nem szállítottak, és a teljes – lakott területeket is érintő – kármentesítés be nem fejeződött az Illatos úton – írta Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselője

További részletek az alábbi videóban >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás