A rovat kizárólagos támogatója

Megdöbbentek a Ligetvédők a Liget Budapest projekt miniszteri biztosának újabb javaslatán. Úgy néz ki, mintha Baán László egy másik bolygóról érkezett volna: miközben három éve hagyja figyelmen kívül a szakmai és lakossági észrevételeket, ráadásul elkezdte a Liget beépítését, most leülne tárgyalni.

Zöld liget címmel fórumsorozatot indít a Városliget Zrt. annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a Városliget rehabilitációjával és a tervezett fejlesztések kialakításával kapcsolatban – jelentette be a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László újabb nyilatkozata bebizonyította: ez az ember a Holdról jött, vagy valami olyan helyről, ahol se tévé, se internet.  
 


Milyen legyen a Városliget megújuló parkja?
Folytatódik az egyeztetés a Ligetről, Zöld Liget Fórumot hív össze a Városliget Zrt.

A városligeti táj- és kertépítészeti tervpályázat eredményhirdetését követően még közel egy év áll rendelkezésre, hogy a parkrehabilitáció részletes kiviteli terve elkészüljön. Ez ügyben a Városliget Zrt. már elkezdte az érintett szakmai és civil szervezetekkel való egyeztetést és kezdeményezi egy Zöld Liget Fórum összehívását is, ahol a Városliget megújításában érdekelt és szerepet vállaló szervezetek kapnak majd helyet, hogy részt vegyenek a parkrehabilitáció és parkhasználat végleges terveinek kialakításában. A cél, hogy a Liget valamennyi látogatója számára – pihenők, sportolók, intézménylátogatók – többet és jobbat nyújtson a 2019-re megújuló Városliget – írta a Városliget Zrt. sajtóközleményében. Részletek:  Milyen legyen a Városliget (16 KB word)


Az összes szakmai és zöld szervezet, a Magyar Tájépítészektől a Civil Zuglóig, a Greenpeace-től az Építész Kamaráig az utóbbi években milliószor fejezték ki a nemtetszésüket a Liget Budapest Projekttel kapcsolatban. Összegyűjtöttünk több, mint 45 ezer aláírást a Liget Projekt ellen. A projekt ugyanis 300 ezer tonna betont önt be a Városligetbe, felborítva annak ökológiai egyensúlyát, kivágva 800- 1000 fát.

A Ligetvédők mozgalma azért jött létre, mert bár minden fórumon tiltakoztak, soha, senki nem volt hajlandó meghallgatni az érveiket.

Az egyetlen eszköze a lakosságnak a polgári engedetlenség ezzel szemben az őrültséggel szemben. Erre Baán kijelenti: „a véleménynyilvánításra már öt éve lehetőség van, vagyis ennél jobban megvitatott kormányzati programról nem tud”.
 

Baán bicskanyitogató módon hazudik.

Hazudik abban is, hogy csökkenni fog-e a zöld felület – természetesen, hiszen, ha a terv megvalósul, több ezer négyzetméterrel nő a Liget beépítettsége.
Baán mindig elfelejti elmondani, hogy ugyan 15 milliárdot szántak a park megújítására, de ezt a pénzt az utóbb három évben már elköltötték – tervekre és propagandára, ami pont a visszájára sült el.

A budapestiek 86%-a ugyanis nem akarja, hogy beépítsék Európa egyik legrégebbi parkját, 250 milliárd forint közpénzért.

Baán abban is hazudik, hogy a Ligetvédők erőszakosak lettek volna – elég a videófelvételeket megnézni, hogy a rendőrség és az Ingatlanfejlesztő Zrt. által felbérelt verőemberek hogyan bántalmazzák a Ligetvédőket, és jogtalanul számolják fel a Ligetvédők előre bejelentett demonstrációját.

A Ligetvédők követelései:

1. Azonnal állítsák le a Liget Projektet és Baán László vonja vissza a verőembereit a Ligetből. Elég a budapesti polgárok elleni agresszióból és megfélemlítésből! Ellenkező esetben semmilyen vitának, párbeszédnek nincs értelme és a konfliktus csak súlyosbodhat.

2. Kezdődjön valódi konzultáció a Városliget megújításáról – épületek és beépítések nélkül. A Városliget törvényt vonják vissza, a Városliget ne legyen tovább építési terület, legyen közpark!

3. A Ligetvédők csak arról hajlandóak tárgyalni, hogy hogyan újítsák fel a Városligetet, épületek nélkül. Ebben a felújításban a Ligetvédők aktívan, önkéntesen maguk is hajlandóak segédkezni.

Kapcsolódó anyagok:

Nemcsak az az állami erőszak, amikor ütnek – válasz György Péternek

Leszarom a Ligetvédőket!!!!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás