Hirdetés

Jogsértő volt a kormányhivatal határozata a városligeti Közlekedési Múzeum ügyében folyó építkezés környezetvédelmi hatástanulmányával kapcsolatban.

A zuglói önkormányzat üdvözli a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntését a Közlekedési Múzeum ügyében. A bíróság tegnap hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Kormányhivatal határozatát, amely kimondta, hogy a múzeum és a hozzá tartozó mélygarázs építéséhez nincs szükség  környezetvédelmi hatástanulmányra.

A kormányhivatal a zuglói önkormányzat sorozatos érvei, beadványai ellenére sem tartotta szükségesnek eddig, hogy a 4 szintes mélygarázs építésénél, a fák kivágásával járó, Városligetben zajló beruházásnál hatásvizsgálatot írjon elő az építtetőnek.

A zuglói önkormányzat mellett a Levegő Munkacsoport és a Városliget barátai Facebook csoport vezetője is nélkülözhetetlennek tartotta a hatásvizsgálatot, ezért megtámadta a kormányhivatal döntését, és a civilek bírósághoz  fordultak. Ennek eredményeként mondta ki most a bíróság, hogy a kormányhivatal jogsértően járt el és új eljárást kell indítani.

A bíróság helyt adott a zuglói önkormányzat kérésének is, így a tárgyaláson az önkormányzat beavatkozó félként a civilek beadványa mellett érvelhetett – írta az önkormányzat közleményében.

Jogsértő a Közlekedési Múzeum építése környezeti hatástanulmány nélkül

Jogsértő a Közlekedési Múzeum építése környezeti hatástanulmány nélkül

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya kimondta, hogy jogsértő az elsőfokú hatóság döntése, amely szerint nem szükséges környezeti hatástanulmányt végezni a Városligetben a Közlekedési Múzeum átépítésének megkezdése előtt. 

Ennek előzménye, hogy a Városliget Zrt. minden egyes új épület építése előtt önként vállaltan részletes dokumentációt készített annak hatásáról, mellyel igazolni kívánták, hogy azok nem jelentenek olyan súlyú környezeti beavatkozásokat, melyek hatástanulmányt tennének szükségessé.
Részletek >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás