A rovat kizárólagos támogatója

Útdíj és törvény – konferencia

Dátum: 2011. július 06.

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Budapest V., Arany János utca 10.

Tisztelettel meghívjuk az „Útdíj és törvény” című konferenciára, amelyet a Közlekedéstudományi Egyesület és a Levegő Munkacsoport rendez  2011. július 6-án, szerdán 13 órai kezdettel az Aranytíz Kultúrházban (Budapest V., Arany János utca 10.).

A Levegő Munkacsoport mint a nehéz tehergépkocsik kilométer- és szennyezésarányos útdíjának bevezetéséért húsz éve következetesen kiálló szervezet fontosnak tartja, hogy az útdíjat a kormány világos, áttekinthető és átlátható országgyűlési szabályozás alapján vezesse be. Kell egy útdíjtörvény ahhoz, hogy az emberek elfogadják, támogassák az útdíjat. Kell a társadalmi vita az útdíjtörvényről, az útdíjról azért, hogy mindenki megértse, mire való, milyen változásokat indíthat el a gazdaságban és a mindennapi életben.

Évek óta szó van Magyarországon a kilométer- és szennyezésarányos útdíj bevezetéséről, mégsem történik semmi. A kormány ugyan elkötelezte magát a bevezetés mellett, határidők is elhangzottak, de arról hónapok óta semmi, hogy hogyan, milyen ütemezéssel és az ország mely útjain fogják kivetni a díjat. Félő, hogy a kormányzat ismét beleesik a 2006-ban a Kóka János által vezetett Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban elkövetett hibába, és technikai kérdésként kezeli az útdíjat. Holott a kilométer- és szennyezésarányos útdíj elsősorban társadalmi és gazdasági, gazdálkodási kérdés. A technika ma már minden értelmes változat kivitelezésére képes, amit a politika kitalál, tehát ki lehet és kell alakítani a szabályozást az ország és lakóinak érdekei mentén.

A konferencia programja itt található >>>

További felvilágosítás: Vargha Márton, vargha.marton@levego.hu, 06-30-350-1835

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás