A rovat kizárólagos támogatója

Szakmai párbeszéd a napenergia hazai helyzetéről

Dátum: 2015. szeptember 15.

Helyszín: Budapest Park utca 2.

Forrás: http://greenfo.hu/uploads/programok/meghivopdf_20150825095330.pdf

A napenergia helyzete Magyarországon címmel rendez kerekasztal-beszélgetést a Herman Ottó Intézet szeptember 15-én, amellyel a döntéshozók, az iparág szakértői és a civil szervezetek képviselői közötti párbeszédet kívánja erősíteni.

A megújuló energiahasznosítás helyzete Magyarországon meglehetősen ellentmondásos. Bár évek óta szerepel a cselekvési tervekben és a hosszú távú célok között, a valóságban viszont jócskán le vagyunk maradva az adottságainkhoz és az európai átlaghoz képest. Mi lehet ennek az oka? Hogyan lehetne ezen változtatni? A szakmai párbeszéd fontossága ezen a téren kiemelt jelentőségű, azonban ritkán adódott erre lehetőség, egészen mostanáig.

Szeptember 15-én A napenergia helyzete Magyarországon címmel rendez kerekasztal-beszélgetést a Herman Ottó Intézet, amelyen az állami döntéshozók, az iparág szakértői és a civil szervezetek képviselői ülnek egy asztalhoz, hogy meghallgatva egymást közös célok mentén induljanak tovább. Elősegítve a napenergia-hasznosítás fejlődését hazánkban az esemény egy új párbeszéd előremozdításának is teret ad, amely a későbbiekben a többi megújuló energiaforrásokra is kiterjedhet.

Az intézmény idén részt vesz a Pioneers into Practice (PIP) programban, így hazai és külföldi úttörők tölthetnek el egy hónapos szakmai munkát az intézetnél. Szakmai munkájuk eredménye többek között ez a kerekasztal-beszélgetés is, amely a szervezők reményei szerint fontos előrelépést hoz majd a szakmai párbeszéd erősítésében.

A rendezvény részletes programja és meghívója elérhető a csatolmányból.

A limitált férőhely miatt, kérjük, részvételi szándékát mielőbb jelezze Kálóczy Mihálynak, a kaloczy.mihaly@hoi.hu e-mail címen vagy a +36-20/265-6066 telefonszámon.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás