Geotúra-vezetői tanfolyam a Keszthelyi-hegységben

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2013. szeptember 20. - 2013. október 19.

Helyszín: Tapolcai-medence

URL: www.bfnp.hu

A karsztok és a tűzhányók birodalma…
Az Európai Geopark Hálózat és az UNESCO által támogatott Globális Geopark Hálózat által is elismert Bakony–Balaton Geopark elsődleges küldetése gazdag földtani örökségünk megőrzése és bemutatása, mégpedig a helyben élő emberek és közösségek bevonásával, különböző ismeretterjesztő és geoturisztikai programok beindításával. Utóbbiak egyike a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Bakony–Balaton Geopark programjának hazánkban máig egyedülálló geotúra-vezető képzése.

Az idei tanfolyamon a Keszthelyi-hegység és környéke „földtani kincsesládájába” pillanthatnak be az érdeklődők. A képzés egyben egyedi lehetőség a térség élettelen természeti értékeinek terepi felfedezésére a helyszínt kitűnően ismerő szakemberek vezetésével.
A tanfolyam szervezői – az eddigi öt kurzus sikerességét látva nem minden alap nélkül – hisznek abban, hogy ezt az ismeretanyagot át lehet úgy adni, hogy az bárki számára érdekes és érthető legyen.

A tapolcai helyszínű elméleti oktatás mellett rengeteg terepbejárás is színesíti a programot, és el lehet sajátítani az igényes szakvezetés fortélyait is.

A szeptember 20-tól kezdődően három (nem egymást követő) hétvégét érintő, összesen 60 órás képzés során természetesen nem csupán az élettelen természeti értékekről, a geológiai, karsztos és vulkanológiai folyamatokról esik majd szó: az avatott földtudományi és természetvédelmi szakemberek előadásain túl a növény- és állatvilág legfontosabb értékeivel, és nem utolsósorban a gazdag kultúrtörténeti örökséggel is megismerkedhetnek a hallgatók. Az előadók között lesz orvos is, hiszen a résztvevőknek meg kell ismerkedniük a terepi balesetek megelőzésének legfontosabb szabályaival is.

Időpontok, részvételi díj, további részletek itt olvashatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás