Nem tudhATOM? Láncreakció – állampolgári tiltakozás Paks 2 ellen

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. február 28.

Helyszín: Budapest, V. ker. Vértanúk tere

Lehet, hogy nagyszerű beruházás készül Pakson, lehet, hogy az évszázad bukása. Ki tudja? Lehetsz magadat fához láncoló mélyzöld; lehetsz az energetikát gazdasági szempontból vizsgáló szakember; lehetsz hazádra büszke magyar; mindannyiunk életére hatással lesz paksi bővítés mikéntje. Mindannyian szeretnénk többet tudni, de a háttértanulmányokat tíz évre titkosították. Ezért felhívunk minden gondolkodó, felelős állampolgárt, hogy csatlakozzon a követelésünkhöz! Hozzák nyilvánosságra a dokumentumokat!
Tudjuk, hogy nehéz közvetlenül az országgyűlési választások előtti felfokozott politikai légkörben független módon véleményt nyilvánítani.

Ezzel a kezdeményezéssel nem összeugrasztani szeretnénk az embereket, akik már amúgy is belefáradtak a napi pártpolitikai csatározásokba, hanem azt, hogy végre megtudjuk a tervezett beruházás részleteit. Ez a hatalomgyakorlók érdeke is, hiszen így könnyedén bizonyíthatják, hogy valóban jogos a beruházás megvalósítása ilyen formában. Demokráciában az átláthatóság nem veszélyezteti a hatalmon lévőket, hanem bizonyítja rátermettségüket.

Nem a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny létesítményadatokra vagyunk kíváncsiak, hanem a környezetvédelmi, társadalmi, és gazdasági háttértanulmányokra, amelyek megalapozták ezt a döntést.
Követeljük:
– A szerződés részleteinek, és a háttértanulmányok nyilvánosságra hozását.
– A tervezett bővítés megalapozott gazdasági, politikai és környezetvédelmi indoklását.

Részletek facebook.com/lancreakcio
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás