Burgonyapürés műkincs rombolással a klímakatasztrófa ellen

2022. október 23.

Hírek

Leöntötték burgonyapürével Claude Monet francia impresszionista festő legmagasabb piaci értékű alkotását környezetvédő aktivisták vasárnap a Berlin melletti Potsdamban egy magánmúzeumban, a szénaboglyákat ábrázoló világhírű festmény valószínűleg nem sérült meg.

Ne bántsd az erdőt, ne bántsd a fát!

2022. augusztus 19.

Hírek

Békés demonstrációt szervezett több tucat zöld szervezet aug. 17-én este a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri székháza elé, hogy közösen követeljék: “vonja vissza a kormány az erdeinket pusztító rendeletet, ami továbbra is érvényben van.”

Jane Goodall üzenete a magyaroknak: védjétek meg erdeiteket!

2022. augusztus 16.

Hírek

Gyermekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent az értékes erdeitek védelmében – üzente a világhírű primatológus, természetvédő a Orbán-rezsim értelmetlen rendeletére reagálva. Augusztus 17-én, 18.00 órától civil demonstráció a budapesti Széchenyi István téren!!!

Vissza a visszaváltható palackokat! – 55 000-en a szemétáradat ellen

2022. július 1.

Hírek

A Greenpeace 40 ezer PET-palackból készült ajándékcsomagot vitt ma Palkovics László környezetvédelemért és hulladékgazdálkodásért felelős miniszternek – ennél több PET-palack fogy Magyarországon negyedóra alatt. A zöld szervezet a műanyagmentes július első napján emlékeztetni kívánja a döntéshozókat, hogy cselekedni kell végre.

Mentsük meg a talajt!

2022. június 6.

Hírek

A tegnapi környezetvédelmi világnapon a Conscious Planet Save Soil Mozgalom világszerte fényfestéssel hívta fel a figyelmet a talajvédelemre.  Az akcióban többek között a Save Soil színeibe “öltözött” a Niagara-vízesés, a genfi Jet D’eau, a Montreali Olimpiai Stadion, a siennai Piazza del Campo és a pozsonyi vár, nálunk a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal homlokzata.

Az olajembargó vétójával Orbán szégyent hoz a magyarokra, és a klímavédelmet is veszélyezteti

2022. május 20.

Hírek

Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal Orbán Viktor, hogy nem szavazza meg az EU-s orosz olajembargót. A magyar kormány ellenzi a leghangosabban az embargót azáltal, hogy semmilyen erőfeszítésre nem hajlandó az orosz olajfüggés csökkentésére. A Greenpeace a Képviselői Irodaházra kivetített felirattal üzente a kormányfőnek: „Elég a véres olajból!”.

Felgyújtotta magát egy klímaaktivista

2022. május 12.

Hírek

Április 22-én (a Föld napján) Wynn Alan Bruce felgyújtotta magát az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága előtt, hogy megpróbálja felriasztani a világot az éghajlatváltozás elleni cselekvésre. Hogyan reagáljunk erre mi, akik még itt vagyunk?