Környezetvédők tüntettek a berlini Tesla-gyárnál

2024. május 12.

Hírek

Több mint ezer környezetvédelmi aktivista vett részt a Tesla autógyár elleni tiltakozó békés felvonuláson Berlin külvárosában – közölte a berlini rendőrség. A vállalat visszautasítja a vádakat.

Sütőtöklevessel öntötték le Mona Lisát

2024. január 31.

Hírek

Két klímaaktivista nő levest öntött Leonardo da Vinci festményére, a Mona Lisárára a párizsi Louvre-ban. A „fenntartható élelmiszerhez való jogot” hirdető aktivisták nem tudtak kárt tenni a védőüveg mögött őrzött festményben.

Civilek tiltakoztak Szegeden Kiss-Rigó László megyéspüspök erdőirtása ellen

2024. január 21.

Hírek

A kormány által közpénz milliárdokkal kitömött Szeged-Csanádi Egyházmegye ki akarja vágatni egy 6 hektáros erdő jelentős részét, hogy iskola épülhessen. A tegnapi demonstrálók Novák Katalinnak is megpróbáltak átnyújtani egy petíciót a szegedi fakivágás ellen, de a barátnői miatt az államfő inkább gyorsan lerázta magáról a tüntetőket.

MOL, vár rád a szemeted!

2023. december 6.

Hírek

„MOL, vár rád a szemeted!” Ezt üzenték Greenpeace-aktivisták a zágrábi székhelyű INA olajtársaság központjánál, aminek tulajdonosa a magyar MOL vállalat.

Klímatüntetések Rómában, Londonban és Genfben

2023. május 24.

Hírek

Sárral kenték be magukat az olasz klímaaktivisták tegnap Rómában az olasz törvényhozás felsőháza előtt. A Last Generation környezetvédő csoport tagjai így tiltakoztak a fosszilis tüzelőanyagok használata és az éghajlatváltozást előidéző emberi tevékenység ellen.

Debrecen polgármestere a lakosság helyett a kormánypárt érdekét védi.

2023. február 7.

Hírek

Az elmúlt hetekben az akkumulátorgyárak kérdése az egyik leggyakoribb téma lett a közbeszédben. A Debreceneiek az akkumulátorgyár ellen csapata hónapok óta kampányol a gyár megépülése ellen. Több mint 11 ezer levelet küldtek Papp Lászlónak, a város polgármesterének, hogy a külföldi multik helyett, a helyi lakosok érdekeit képviselje és akadályozza meg az akkumulátorgyár épülését!