Zöld vagy beton? Dúl a vita a Miskolc Kilián-déli városrészbe tervezett egészségház körül

2021. augusztus 13.

Hírek

Miskolc MJV Önkormányzata a Kilián-déli városrészben a meglévő szolgáltatóház mellett egy új épület megvalósításával szándékozik megoldani a körzeti orvosi rendelők felújítására megnyert pályázati pénz felhasználását. Közleményeik arra utalnak, hogy az érintett területen lévő fák kivégzésével hamarosan kezdődnének a munkálatok.

De miért Udvaros Dorottya az év zöld személyisége?

2021. július 2.

Hírek

Bár még a 2021-es év fele sem telt el, számomra már teljesen egyértelmű, hogy Udvaros Dorottya színművésznő Magyarországon az év zöld személyisége, sőt kicsit talán az év – kevés – civil példaképeinek egyike is. Udvaros Dorottya művésznő két ügyben is olyasmit tett, amit mások nem tettek, nem tesznek, pedig nagyon sokaknak tenniük kellene – és tehetnének.

15000-en tekertek ma a bringás Budapestért

2021. június 26.

Hírek

A szervező Magyar Kerékpárosklub és a Rendőrség becslése szerint kb. 15000-en voltak a  mai I bike Budapest bringás felvonuláson, amit másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra. Az I bike Budapesten olyan útvonalakon tekertek együtt gyerekektől idősekig a legkülönbözőbb emberek, ahol máskor csak nehezen lehet.

Tüntetés a FERTŐ TÓÉRT

2021. június 18. - 2021. június 18.

Helyszín: Batthyány tér, Budapest

Programok

Másfél év szünet után újra kiállhatunk a természet védelmében, tüntethetünk az élhető környezetért és a Fertő tó épségének megőrzéséért, gyertek ti is!

Azért a víz az úr! – Országos összefogásban demonstráltak a civilek a természet védelméért

2021. május 22.

Hírek

A Greenpeace és a Civil Kollégium támogatásával létrejött Nagy Tavak Koalíció Udvaros Dorottyával, Földes Eszterrel és Für Anikóval együtt álltak ki nagy tavaink védelmében a Fertő tónál, a Balatonnál, a Velencei-tónál és a tatai Öreg-tónál. A biológiai sokféleség világnapja alkalmából szervezett országos rendezvényen azt üzenték a döntéshozóknak: „Megvédjük a tavainkat, megvédjük a természetet.” A természetromboló… Tovább »

65 órás demonstrációba kezd a Greenpeace Orbán Karmelita kolostoránál

2020. október 10.

Hírek

Tudósok, művészek, környezetvédelmi szakemberek 65 órán keresztül demonstrálnak a Greenpeace Magyarországgal a Budai várban a Karmelita kolostornál. Kiállásukkal arra kérik a miniszterelnököt: az Európai Tanács jövő héten sorra kerülő ülésén ne blokkolja az uniós klímavédelmi megállapodást, ahogy tavaly júniusban tette, hanem mutasson példát az ambiciózus klímacélok támogatásával.

Focival trollkodta meg a nagyvállalati klímakonferenciát az Extinction Rebellion

2020. október 9.

Hírek

Áder János köztársasági elnök részvételével rendeznek klímakonferenciát a budapesti Mariott hotelben, a város egyik legelegánsabb szállodájában szennyező nagyvállalatok támogatásával, és több, mint százezer forintos részvételi díjjal. Miután a „zöldrefestés” tipikus megnyilvánulásának látják, az Extinction Rebellion környezetvédő szervezet aktivistái ma 8 és 9 óra között tiltakozó akciót szerveztek a helyszínre.