Program kavalkád a víz világnapján és az erdők nemzetközi napján

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. március 21. - 2014. március 22.

Helyszín: Szegedi Vadaspark

A megnyitása 25 éves évfordulóját ünneplő Vadaspark idei programsorozatának első nagyszabású tavaszi hétvégi rendezvénye március 21-én és 22-én a Víz világnapja. E nemzetközi zöld napról ma már sok oktatási intézményben is megemlékeznek, ezért hagyományainkhoz híven március 21-én, pénteken, 9.00 és 14.00 óra között, elsősorban a hozzánk érkező óvodai és iskolai csoportoknak szeretnék érdekes programokat ajánlani. Mivel a Víz világnapja egyben az Erdők nemzetközi napja is, az előzetesen bejelentkezett csoportoknak játékos túrát és vetélkedőt szervezünk, a Szegedi Vízmű Zrt.  és a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. támogatásával, mégpedig vízhez, vízi és erdei állatokhoz kötődő feladatokkal, kérdésekkel.

Mindezek mellett e napon még két fontos esemény lesz a Vadasparkban: az év első újdonságaként átadásra kerül a DALERD Zrt. támogatásával elkészült mezopotámiai dámvad bemutató és a szarvasokat bemutató kiállítás, valamint elindul az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) idei természetvédelmi kampánya, amelynek címe Sarkvidéktől sarkvidékig.

Március 21-én, pénteken, az előzetesen bejelentkezett gyerekcsoportok számára a belépő egységesen 350 Ft/fő, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatásával.

Március 22-én, szombaton, 10.00 és 16.00 között szintén a Víz világnapjához kötődően szórakoztató családi programot szervezünk, játékos vetélkedővel, látványos állatetetésekkel. Emellett 10.00 és 15.00 között a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv érdekes kísérletekkel fűszerezett játékos kérdés-felelet programmal is várja az érdeklődőket.

A Szegedi Vízmű Víz világnapi városi programjáról bővebb információ itt található: LINK

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás