A rovat kizárólagos támogatója

A jó idő beköszöntével nem szükséges, hogy a művészi foglalatosságot a négy fal között űzzük. Bármikor kiülhet a gyermekünk gyurmázni vagy festeni a természetbe. Sőt, ezt az alkalmat különböző ötletekkel fel is dobhatjuk, hogy igazi élményként maradjon meg bennük.Az, hogy az emberek szeretnek a természetben alkotni, megmutatkozik más, különböző területeken is. Gondoljunk csak a graffitikre, a különböző aszfaltfestésekre! Miért is lenne ez másként a gyermekek esetében? Hiszen ők különösen nyitottak még a világra, így nyugodt szívvel megmutathatjuk nekik, hogy milyen jó dolog a szabadban, akár természetes dolgokat is festeni. Lássunk erre néhány mókás és maszatos ötletet!

Pop Art, avagy a vízzel töltött lufik

Alkossanak a gyerekek véletlenszerű, színes képeket úgy, hogy közben meglehetősen jól szórakoznak. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint néhány lufira, egy nagyobb vászonra, néhány nem toxikus kézműves festékre, műanyag pohárra, villára. A felfújt lufikba töltsünk vízben oldott színes kézműves festéket vagy ételfestéket. A lufikat egyesével kössük össze majd rögzítsük a vászonra festőszalaggal vagy gombostűvel.

Ha ezzel készen vagyunk, akkor jött el a gyerekek ideje. A műanyag villával egyesével szúrják ki a lufikat, és nézzék meg, hogy milyen színt találtak és az hogyan oszlik el a vásznon. Gyönyörű látvány lesz, ahogy keverednek a színek. Ha elfogytak a lufik, akkor szedjük le a rögzítést és a lufi maradványait, majd hagyjuk megszáradni az alkotást.

Medencés festés

A jó öreg kagyló vagy virág alakú homokozó, illetve a kismedence új funkciót kaphat. Rögzítsünk az aljára egy papírlapot, majd különböző anyagú gombócokat mártsunk különböző színű festékekbe. Ezeket a lapra téve gyermekünkkel közösen, vagy a gyermekek együtt festhetnek csodaszép képeket úgy, hogy egy ujjal sem érnek a festékhez. Mindezt úgy, hogy kedvükre döntögetik a medencét vagy homokozót, és ahogy a festékes gombócok gurulnak, színes nyomokat hagynak a papíron. Ha kész a remekmű, akkor nincs más hátra, mint megszárítani, és kimosni a medencét.

Ezt tovább is gondolhatjuk, hiszen a sok alkotásból mégsem tudjuk mindet megtartani. Így a legjobb, ha készítünk belőlük egy kollázst. Vágjuk vagy tépjük kisebb darabokra a kész képeket, majd ragasszuk fel egy nagyobb lapra kedvünk szerint. Igazán meglepő és egyedi alkotásokat készíthetünk így. 

A színes cserép

Remek meglepetés lehet, ha néhány cserepet egyedi borítással vonunk be. Ehhez nem kell más, mint néhány hagyományos cserép, egy kis akrilfesték és néhány vállalkozó szellemű gyerek. Tegyük a cserepeket fejjel lefelé egy olyan felületre, ami nem gond, ha festékes lesz a későbbiekben. A gyerekek csepegtessenek rájuk különböző élénk színű akrilfestéket, míg az szépen be nem borítja a cserép oldalát. Rendkívül dekoratív eredményt kaphatunk. 24 óra elteltével teljesen megszárad, és mivel az akril nem oldódik vízben, a virágban sem tehet kárt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás