Hirdetés
(X)

Hiábavaló a sok zöldterület körülöttünk, ha annak megmunkálása erőteljesen igénybe veszi a környezetet, károsanyag-kibocsátással és szükségtelenül nagy zajjal jár. Kellemesebb madárcsicsergésre ébredni, mint gépek zajára, és az sem hátrány, ha fűnyíráskor a frissen nyírt gyep illata érződik a levegőben és nem a benzingőz szaga.

A Husqvarna egy több, mint 330 éves múlttal rendelkező iparvállalat, amely 1995 óta dolgozik azon, hogy innovatív megoldásaikkal olyan kerti gépeket hozzanak létre, melyekkel hozzájárulnak a mi és környezetünk egészségének megőrzéséhez. Az Automower robotfűnyíró termékcsalád tökéletes példája ennek a törekvésnek: egy akkumulátoros robotgép, aminek károsanyag-kibocsátása nincs, és még csak állandó felügyeletet sem igényel, a beüzemelést követően szinte teljesen önállóan működik.

Emellett a természethez is nagyban alkalmazkodik: nem okoznak meglepetést nekik az esős időszakok sem, nem kell megvárni, míg ismét száraz lesz a terep, az Automower biztonságosan dolgozik csapadékos időben is, sőt az időjárás-alapú időzítés funkció segítségével még arra is beprogramozható, hogy kifejezetten akkor lásson munkához, amikor a fű erőteljesebben nő.

Ultra csendes, elektromos motorja mellett gumiból készült abroncsai és borotvaéles pengéi is hozzájárulnak a még csendesebb működéshez. A megszokottal ellentétben a Husqvarna robotfűnyírói nem tépik, hanem apránként vágják el a fűszálakat, ami a hagyományos késekkel ellentétben puha, szőnyegszerű pázsitot eredményez. A rendszeres, akár napi-kétnapi szintű gondozásnak köszönhetően a lekaszált fűnyesedék olyan apró, hogy nincs szükség az összegyűjtésére, értékes tápanyagforrásként szolgál a talaj számára.

Okos eszköz lévén távolról is könnyen vezérelhető a hozzá tartozó applikáció segítségével. Beállítható, hogy mikor nyírja a füvet, elindíthatjuk és le is állíthatjuk, egyben módosíthatjuk a beállításait is, mindezt Bluetooth- vagy Wifi-kapcsolaton keresztül, akár a munkahelyünkön ülve. A GPS rendszerrel felszerelt eszköz létrehozza a kert térképét, így pontosan tudja, hogy mely területeken járt már, és automatikusan optimalizálja a nyírás útvonalát. A Google Home és Amazon Alexa alkalmazásokkal való kompatibilitása pedig lehetőséget biztosít a hangalapú vezérlésre is, így még gombnyomásba sincs szükség a rendszeres fűnyíráshoz.

A Husqvarna akkumulátoros eszközei – amilyen például az Automower robotfűnyíró – részét képezhetik egy öko-tudatos háztartásnak igen hosszú időre. Ráadásul még kényelmes is a használatuk, a tulajdonosnak a kertgondozás ezen része többé nem jelent terhet, a szomszédoknak pedig fogalmuk sem lesz róla, hogy éppen mikor foglalkozunk a fűvel, az Automower hangját biztosan nem hallják majd!

Érdemes megnézni a Husqvarna weboldalát, ahol részletesebb információk és leírások találhatóak az Automower termékcsaládról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás