A rovat kizárólagos támogatója

Új-Zéland csodaélelmiszere a kutyák számára is hatékony az ízületek támogatásában.

A zöldkagyló Új-Zéland partjain őshonos. Ez a szuperétel már a ’60-as években is reflektorfénybe került. Eredetileg már a maori lakosság is kihasználta ennek a szupertápláléknak az egészségügyi előnyeit, hiszen a zöld kagyló nagyon hatékony a gyulladásos állapotok, különösen az ízületi gyulladás hatékony kezelésében. Már a ’60-as években is nagy népszerűségnek örvendett ez a csodatáplálék, napjainkban is hitetlenül népszerű, mégpedig a gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően.

Manapság több olyan termék is elérhető a piacon, amely zöldkagylóból készül, merthogy nagyon hatékony mindenféle degeneratív ízületi megbetegedés ellen. A zöldkagyló enyhíti a gyulladásos állapotokat, mint például osteoarthritis, és az ezzel együtt járó krónikus fájdalmat is csillapítja.

A zöldkagyló – green-lipped mussels GLM – egy egyedi kagylófaj. A szakértők perna canaliculus –ként hivatkoznak rá, ennek nem más az oka, mint a héj szélén megjelenő zöld ajakszerű lenyomat.

A zöldajkú kagyló előnyei

Gyulladáscsökkentő

A zöldkagyló csökkenti az ízületi gyulladást és enyhíti az ezzel együtt járó fájdalmakat. Gyulladáscsökkentő hatása az omega-3 zsírsav – tartalmának köszönhető. De nem csak ennyiben merül ki az omega- 3 zsírsavak hatása, hiszen ez a tápanyag biztosítja az idegrendszer és az immunrendszer megfelelő állapotát és a szív egészségét is megtámogatja.

Tele van értékes tápanyagokkal

A zöldkagyló már csak azért is egy szupertáplálék, mivel nagyon sok tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Ezek a tápanyagok többek között: E-vitamin, C-vitamin, kondroitin, glutamin, cink, szelén, réz. A zöldkagyló gazdag forrása a B12-vitaminnak és a magnéziumnak is. Ezek az ásványi anyagok támogatják a pajzsmirigy egészséges működését, az enzim –termelést és a megfelelő celluláris funkciókat is elősegítik.

A zöldkagyló, mint antioxidánsbomba

A zöldkagyló értékes antioxidánsok tárháza, amelyek aktívan részt vesznek az immunrendszer megerősítésében. Ezen kívül, kiemelkedő szerepet játszanak a szabadgyökök semlegesítésében, amelyek szívbetegséget, rákos megbetegedéseket és más betegségeket okozhatnak.

A zöldkagyló további előnyei

A zöldkagyló másik csodás hatása, hogy erősíti a csontokat. Védi és erősíti a porcokat és az ízületi folyadékot. Javítja az ízületek anyagcseréjét és növeli az általános immunitást.

A kutya etetése zöldkagylóval

Természetesen, nem tudunk zöldkagylót importálni Új – Zélandról, úgyhogy kutyánkat más forrásokból kell ehhez a szupertáplálékhoz hozzájuttatni. Nem is kell gondolkodnunk ahhoz, hogyan is szerezzük be a zöldkagylót, hiszen ma már speciális, kifejezetten kutyáknak készült termékek is tartalmaznak zöldkagylót.

A kutyánknak felkínálhatunk zöldkagylóport, amelyet a kutya eledelébe is belekeverhetünk. Ma már olyan kutyaeledeleket is gyártanak, amelyek tartalmaznak zöldkagylót, amely táplálékok a kutyusunk ízületeit védik. A zöldkagyló kutyáknak termékek nagyon hatékonyak az ízületi megbetegedések enyhítésében, gyógyításában és megelőzésében.

Mit tehetünk még a kutyánk ízületeinek egészségéért?

Természetesen, csakúgy, mint az embereknél, nem elegendő csak egy-két étrend-kiegészítőt fogyasztani, hiszen ezek nem helyettesítik az egészséges táplálkozást és bizony aktív életmódra, rendszeres mozgásra is szükség van az egészséges ízületek megőrzése érdekében. Nincs ez másként a kutyák esetében sem. A kutyusunknak is szüksége van a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a rendszeres mozgásra. Ez utóbbi nyújtja az izmokat, olajozza a szervezetet és megvédi az ízületeket. A rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás kombinációja védelmet jelent az elhízással szemben is, ami köztudott, hogy szintén negatívan hat a kutyák egészségére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás