Hirdetés

A Ludovika épületében 15 éve működik a Magyar Természettudományi Múzeum. A Navracsics Tibor által megálmodott Közszolgálati Egyetem már 2012-től akár itt okítaná a jó államot létrehozó bürokratákat. Csak a csomagolás legalább egy évet venne igénybe. És hová mennének?

A Közszolgálati Egyetemről a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elmondták: az intézmény olyan felsőfokú közszolgálati szakembereket fog képezni, akik "az új generációját adhatják annak a jó államnak", amelynek kialakításán a kormány megalakulása óta dolgozik. Kiderült az is, hogy az új egyetem egyik épülete az egykori Ludovika Akadémia, amelyet "az utóbbi évtizedekben méltatlanul elhanyagoltak".

A minisztérium ebben egyébként nem sokat tévedett. Az épületkomplexumban működő múzeum ugyanis lehetőségeinek megfelelően, lépésről lépésre renoválja a Ludovikát. Az utóbbi 15 évben felújították a főépület és a Lovarda közötti épületszakaszt, továbbá a föld alatti kiállítóteret. A főépületben működnek a múzeum raktárai és laborjai, a következő lépés pedig a főépület többi részének helyreállítása lett volna.
Részletek az indexen >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás