Hirdetés

Illatos fehér szőnyegként borít be az ezekben a napokban nyíló nárcisz egy 13 hektárnyi területet Babócsán, és ebből az alkalomból idén is Nárcisznapot rendeznek ma a Somogy megyei faluban.

A mai rendezvény helyszíne a Basa-kert, amely nevét onnan kapta, hogy a história szerint a török hódoltság idején a helyi basa ültette be a területet nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére. Azóta évszázadokon át csillagvirágok sokasága nyílik minden tavasszal, néhány napra beborítják, illatfelhőbe burkolják a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt a falu határában.
Babócsa Basa-kert nárciszokBabócsa Basa-kert nárciszok
A látványosság páratlan Európában, ilyen nagy összefüggő területet elárasztó nárcisztenger sehol máshol nem fogadja a látogatókat.
A mintegy 1800 lakosú település lakói másfél évtizede rendezik meg az egynapos fesztivált, amelyre térzenével, mazsorettekkel, zenés műsorokkal, játszóparkkal, kézművesvásárral, népi játékok és különleges hangszerek bemutatójával, reggeli Nárcisz-futással, főző-, valamint fogathajtó verseny várják a látogatókat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás