Hirdetés

Eredményt hirdettek a „Hulladék érték” elnevezésű országos szelektív hulladékgyűjtő versenyen, melyet a RECOMPLEX Egyesülés indított kifejezetten vállalatok számára. A 17 benevezett cég 2 hónap alatt közel 1100 tonna hulladékot gyűjtött be.

Eredményt hirdettek a „Hulladék érték” elnevezésű országos szelektív hulladékgyűjtő versenyen, melyet a RECOMPLEX Egyesülés indított kifejezetten vállalatok számára. A négy anyagfajtában meghirdetett megmérettetésen 17 cég indult az ország különböző régióiból. A versenyzők 2 hónap alatt közel 1100 tonna hulladékot gyűjtöttek be.

A RECOMPLEX Európa első, hazánkban alakult szervezete, mely a szelektív hulladékgyűjtést koordináló vállalatokat fogja össze. Az egyesülés 2001. március 1-jén szelektív hulladékgyűjtő versenyt hirdetett a tagszervezeteivel szerződött cégek számára, hogy ösztönözze a vállalatokat a szelektív gyűjtés lehetőségének megteremtésére a munkahelyeken, és a dolgozókat a pontos szelektálásra. Piaci szereplőknek eddig még nem rendeztek hasonló megmérettetést Magyarországon.

A ”Hulladék érték” elnevezésű akción 17 vállalat több mint 4 ezer dolgozója vett részt, akik összesen 1100 tonna hulladékot gyűjtöttek össze, 4 anyagkategóriában. A különböző nagyságú cégeket az alkalmazottak számát figyelembe véve pontozták, a begyűjtött hulladék mennyiségét a dolgozói létszámhoz arányosították. A cégek között akadt több mint 1700 embert foglalkoztató nagyvállalat és 5 fős kisvállakozás is – a méltányos versenyszabályzat szerint tehát ők is egyforma eséllyel indultak a díjért.

A legtöbbet egyértelműen a csomagolási hulladékból gyűjtötték az indulók, több mint 1000 tonnát. Ezt követték 52 tonnával az elemek és akkumulátorok. A nehéz hulladékokhoz sorolt elektronikai berendezésekből 10 tonna, a használt gumiabroncsból 18 tonna gyűlt össze a két hónap alatt. A verseny győztese és a 2011 Hulladékbajnoka díj nyertese a DST & SMART Eurolog Kft., dolgozónként 1,4 tonna hulladékkal. A vállalat 21 dolgozója kis híján 30 tonnányi használt akkumulátort és elemet gyűjtött össze. Jutalmuk egy közös gokartozás.

A RECOMPLEX nevében a díjakat dr. Wégner Krisztina az Igazgatóság Elnöke adta át.

Kategóriagyőztesek anyagfajtánként:

I.Csomagolási hulladékok kategória
A 9 induló együtt több mint 1000 tonnát gyűjtött össze
Nyertes: Coca-Cola HBC Magyarország Kft.: 682,19 kg / fő
Díj: 1 napos aktív kikapcsolódás 20 fő számára egy magyarországi kalandparkban

II.Elektromos és elektronikai eszközök, berendezések kategória
A 4 induló együtt közel 10 tonnát gyűjtött össze
Nyertes: Senzor Kft.: 66,43 kg / fő
Díj: A nyertes által megnevezett elektronikai berendezés 350 000.- Ft értékben

III.Elemek, akkumulátorok kategória
A 7 induló együtt 52 tonnát gyűjtött össze
Nyertes: DST & SMART Eurolog Kft.: 1,381 kg / fő
Díj: 10 főre szóló gokart versenyzés

IV.Használt gumiabroncsok kategória
A 2 induló együtt 18 tonnát gyűjtött össze
Nyertes: Gumi-Control Kft, 1073 kg/fő
Díj: Gyilkosság a vacsorán – interaktív vacsoraszínház 20 fő részére
 


A RECOMPLEX Kezelést Koordináló Szervezetek Egyesülése csomagolási hulladékok, akkumulátorok és elemek, növényvédő szerek, használt gumiabroncsok, lejárt gyógyszerek és gyógyszercsomagolások, valamint elektromos és elektronikai hulladékok kezelésére, visszagyűjtésére és hasznosítására szakosodott koordinációs szervezeteket fog össze. Az új és meglévő ügyfeleknek nyújtott ún. „egyablakos” szolgáltatás fokozatos bevezetése mellett a Recomplex célja az, hogy hozzájáruljon a Magyarországon keletkező hulladékok eddigieknél is nagyobb arányú hasznosításához, illetve a magyar hulladék-feldolgozó kapacitások kihasználtságának növeléséhez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás