Hirdetés

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete főtámogatóként csatlakozik a „Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

A HOE főtámogatóként csatlakozik tagjainak felajánlásaival a „TE SZEDD! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz és felszólít minden felelősen gondolkodót, hogy személyes jelenlétével támogassa a 2011. május 21-i országos eseményt. A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete (HOE) fontosnak tartja, hogy a hazánk területén illegálisan lerakott, illetve eldobott szemétkupacok megszűnjenek, és egyre többen felelős módon vegyenek részt a hulladékgyűjtésben, tudatosan vállalva a szelektív hulladékgyűjtést is. A HOE eddig Budapesten és 14 megye 25 településén mozgósította tagszervezeteit, melyek országos szinten vállaltak közreműködést.

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete szeretné, ha minél többen csatlakoznának Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához 2011. május 21-én. Ezen a napon „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású, országos hulladékgyűjtő akciót szervez. A HOE főszponzorként támogatja az eseményt és felszólít minden, környezete iránt elkötelezett gyermeket és felnőttet a csatlakozásra, mivel fontosnak tartja a célt, mely megmozgatja az egész országot és hisz benne, hogy így, együttes erővel tisztább lehet hazánk. A HOE ezen túlmenően nemcsak a környezetvédelmet tartja kiemelten fontos tevékenységnek, hanem magát az önkéntességet is, amely a társadalom mellett a benne résztvevőknek is tudást, gyakorlati tapasztalatot és sikert hoz. A HOE célja, hogy a képződő hulladék megfelelő kezelésének fontosságára (újrahasználat, anyagában történő hasznosítás, energetikai hasznosítás, égetés, korszerű, folyamatosan ellenőrzött hulladéklerakó telepeken lerakás) és a természetben való elhelyezésének veszélyeire mindenki figyelmét felhívja. „Legfontosabb küldetésünk a hulladékhasznosítás mellett az illegális és/vagy tisztességtelen módon működő szervezetek elleni küzdelem, a gazdaság fehérítése és a visszaélések felszámolása” – mondta Sárosi Eszter a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt években a HOE tagok 80-90%-ban járultak hozzá az EU Magyarországgal szemben támasztott hulladékhasznosítási és begyűjtési kötelezettségeinek teljesítéséhez.
A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete számos tagszervezete hozzájárulásával csatlakozik az akcióhoz. Az egyesület tagszervezetei a vegyes hulladék mellett a gumiabroncsok és a veszélyes hulladékok gyűjtéséhez is biztosítanak konténereket, továbbá vállalják mindezek elszállítását, megfelelő kezelését illetve több cég a lerakás költségeit is átvállalja, ahol szükségessé válik.

Több helyen további konténerekkel és szállítókapacitással, valamint tartalék zsákokkal és munkavédelmi kesztyűkkel támogatják az eseményt. A tagszervezetek eddigi felajánlásai megközelítőleg 6,1 millió forintot tesznek ki.

A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete összes tagját felkérte az akció támogatására, melynek köszönhetően eddig közel a tagság fele, 25 szervezet csatlakozott és még további jelentkezések is várhatók. A nem végleges adatok alapján a tagszervezetek munkatársai 14 megyéből (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér, Veszprém, Vas, Komárom, Jász-Nagykun-Szolnok valamint Zala) 25 településről (Budapest, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Mezőkövesd, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Tiszaújváros, Tokaj, Újszilvás, Zalaegerszeg, Fehérvárcsurgó, Körmend, Szombathely, Esztergom, Ajka, Veszprém, Szolnok, Salgótarján, Mosonmagyaróvár, Sopron, Nagykanizsa) csatlakoztak a kezdeményezéshez és országos szinten vállaltak közreműködést. A HOE az eseményhez nem csak felajánlásokkal csatlakozott, hanem a cégek tevőlegesen is kiveszik részüket a szombati gyűjtésből és erre biztatják az ország lakosait is.

Az eseményről további fontos információk találhatók a www.teszedd.hu weblapon, az egyesületről pedig a www.hoe.hu portálon lehet tájékozódni.

Kapcsolat:
Könyves-Ruzsányi Edit
Ferling PR
ruzsanyi.edit@ferling.hu  
+36 20 537 6838

Kapcsolódó anyagok:

TeSzedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás