Hirdetés
greenfo/mti

Hatvanezer, új autó vásárlásához felhasználható, roncsautók után járó értékjeggyel bővítette ki a romániai környezetvédelmi minisztérium a márciusban újraindított roncsautó programját.

A roncsautó program kibővítését bejelentő Borbély László környezetvédelmi miniszter szerint 2010 után az idén is sikeres a roncsautó program, amelynek eredményeként csak március óta ötvenezer elavult, régi autót sikerült kivonni a forgalomból.

Jelenleg 4.355 új gépkocsi vásárlásához járultunk hozzá, ebből több mint 2.700 hazai gyártmányú autó" – mondta Borbély, hozzátéve, hogy a 60 ezer értékjeggyel való kibővítésnek köszönhetően a roncsautó program idei költségvetése lényegében megduplázódott.

A 2010-es évben a roncsautó program keretében több mint 189 ezer környezetszennyező, régi gépkocsit sikerült kivonni a forgalomból. A programban adott értékjegyekkel pedig több mint 62 ezer új autót vásároltak. Az újonnan vásárolt romániai gyártmányú autók száma meghaladta a 25 ezret. Egy új autó vásárlásakor legfeljebb három értékjegyet lehet felhasználni, egyenként 3.800 lej (250 ezer forint) értékben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás