A MOL-MOHU letarolta a roncsautópiacot is

2023. augusztus 24.

Hírek

Harmadannyi helyen lehet csak roncsautót leadni az országban, miután az autóbontók kétharmada nem kötött szerződést a Mol hulladékkoncessziós cégével – írja a Szabad Európa. Ezért július elsejétől az autóbontók nem vehetnek át karambolos vagy olyan öreg autót, amit tulajdonosa kivonna a forgalomból.

Matricával a roncsautóimport ellen

2021. június 29.

Hírek

Több mint egy évtizede tétlen a mindenkori magyar kormány a roncsimport ügyében. Azóta, amióta az Európai Bíróság ítéletei miatt kénytelenek voltunk megváltoztatni a regisztrációs adó kivetését úgy, hogy minél öregebb egy autó, annál kevesebbe kerüljön a hazai forgalomba állítása. Ezért ömlenek az országba a lestrapált, kétes hatékonyságú részecskeszűrős, gyönge nitrogénoxid-közömbösítő rendszerrel szerelt személygépkocsik.

Giga roncstelepek Kínában

2015. június 16.

Hírek

Kína 1,4 milliárd fős lakossága nemcsak háztartási hulladék tekintetében produkál elképesztő mennyiséget: az ország évek óta a világ egyik legnagyobb autópiaca, így egyre súlyosabb mértéket ölt az ottaniak által termelt járműipari hulladék is.

Rajtol az újabb román roncsautóprogram

2014. április 8.

Hírek

Az idén is lesz Romániában roncsautóprogram, amelynek keretében nemcsak a tíz éves vagy ennél idősebb autókat lehet leadni, hanem már a nyolc éves gépkocsikat is be lehet váltani értékjegyre, ami új jármű vásárlására használható fel – derült ki Korodi Attila romániai környezetvédelmi miniszter nyilatkozatából.

Szidják a roncsautó-programot a zöldek

2012. június 30.

Hírek

Indokolatlannak és helytelennek tartják a romániai zöld szervezetek, hogy a bukaresti kormány kiegészítette a roncsautó-programra szánt keretet. Szerintük a program inkább az autóeladást és a termelést támogatja, mintsem a környezet védelmét.

Folytatódik a román roncsautó program

2011. június 5.

Hírek

Hatvanezer, új autó vásárlásához felhasználható, roncsautók után járó értékjeggyel bővítette ki a romániai környezetvédelmi minisztérium a márciusban újraindított roncsautó programját.