Hirdetés

Több tízmilliárdos pluszforrásokhoz juthat a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium, ha a vízügyi szakma és a szakszervezet ellenállása ellenére magához rántja a tárca a vízügyi igazgatóságokat. A pénzszerzésen túl más racionális indoka nincs az értelmetlen átszervezésnek. Esetleges súlyos következményei annál inkább.

Jövő csütörtökön az Országgyűlés fenntartható fejlődéssel foglalkozó bizottsága elé citálják Illés Zoltánt – erősítette meg a hvg.hu információját Jávor Benedek, a testület LMP-s elnöke. A bizottság azért tartja fontosnak a környezetvédelmi államtitkár meghallgatását, hogy megtudja: szakmailag mi indokolja azt a törvénymódosítást, melynek értelmében a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium irányítása alá kerülne a tucatnyi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság, a vízüggyel kapcsolatos törvény- és rendeletalkotás, a szakmai irányítás pedig a vidékfejlesztési tárcánál maradna.

Ha megvalósul a kormányzati akarat, akkor annak a szakemberek szerint súlyos következménye lenne. Azzal ugyanis, hogy kettéhasítják a vízügyet, a szakma egyöntetű véleménye szerint természeti katasztrófa (árvíz, belvíz) esetén ellehetetlenülhet a kármentés, de az egész vízügyi ágazat is.

RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás