Hirdetés

Az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága szeptember 6-ig várja az érdekelt vállalkozásokat az aktuális öko-innovációs projektjavaslatok benyújtására. Azokat a vállalatokat, amelyek szeretnék igénybe venni az új környezetvédelmi projektek által elérhető pénzügyi támogatásokat.

A javaslatokat figyelembe véve technológiai és szolgáltatási folyamatokra is felhasználható a támogatás a szennyezések csökkentésének és megelőzésének érdekében, illetve az erőforrások legjobb kihasználásának elérésére.
Az idei pályázati felhívás öt fő területre terjed ki:
• Újrahasznosítás
• Víz
• Fenntartható építőanyagok
• Környezetbarát üzleti gyakorlat
• Élelmiszer

A pályázati felhívás célcsoportja elsősorban a kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek már fejlesztették eljárásaikat vagy szolgáltatásaikat a „zöld” termékek bevezetése érdekében, de még nem helyezkedtek el a piacon. A felhívás során kb. 50 projekt kerül kiválasztásra és finanszírozásra. 2012-ben erre a célra 34,8 millió Euró áll rendelkezésre.

A pályázatot 2012. Szeptember 6-ig kell beadni elektronikusan. Az útmutató és további információk a Bizottság honlapján érhetőek el.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás