Hirdetés
Forrás: 444.hu

Dollármilliárdokat veszítenek a Tesla új német és amerikai gyárai az akkumulátorhiány és a szállítási problémák miatt, mondta el Elon Musk   egy interjúban. Az üzletember „gigantikus pénzégetőknek” nevezte a berlini és a Texas állambeli austini gyárakat. Azt mondta, rengeteg a költség, az output viszont szinte semmi.

Musk szerint a két idén nyitott gigagyár küszködik azzal, hogy növelje a termelését. Az austini üzem jelenleg nagyon kevés autót állít elő, részben azért, mert az akkumulátorokhoz szükséges néhány alkatrész egy kínai kikötőben ragadt, ahonnan „nincsen, aki elszállítsa”.

Kína továbbra is ragaszkodik a zéró-covid politikájához, a lezárások és korlátozások pedig súlyosan érintik a gyártókat, főleg, hogy a Teslának egy hatalmas gyára üzemel Sanghajban. Musk azt mondta, ebben a gyárban hetekre szinte teljesen leállt a gyártás a járványszabályok miatt.

Elon Musk két napja jelentette be, hogy az amerikai recesszió egyre erősödő kockázata miatt a Tesla fix béres alkalmazotti létszámának 10 százalékos csökkentésére készül a következő három hónapban – írta a BBC

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás