A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Ebben a bejegyzésben a kerti alapszerszámok beszerzéséhez igyekszünk adni némi kapaszkodót. Vagyis egyenként végig fogjuk venni azoknak a munkaeszközöknek a körét, amelyeknek a beszerzése sokat számíthat.

Lesz szó tehát minden olyan munkáról, aminek a kivitelezése fontos lehet a kert környezetében. Majd pedig rá fogunk kanyarodni arra is, hogy milyen munkaeszközök megléte számíthat sokat a zavartalan kertművelés érdekében.

Kerti alapszerszámok, amelyeknek a megléte kulcsfontosságú

Természetesen annak érdekében, hogy a kert gondozása, karbantartása és művelése a lehető legkönnyebben és egyszerűbben történjen. Mindenképp célszerű erre tudatosan figyelni, amikor az M Tools kertészeti áruház szerszámai között megy a válogatás.

Elsőként az ásó beszerzése lehet célravezető. Lehetőség szerint strapabíró, rozsdamentes fejjel és kényelmesen használható nyéllel. Ennek köszönhetően nem jelenthet gondot, hogy a kert talaját időről időre megforgassuk.

Az ásó mellett az ásóvilla rendelkezésre állása sem elhanyagolható. Ha ugyanis ott van a szerszámkészletben, akkor a köves, kötött talaj fellazítása, de komposzt forgatásával is bármiféle gond nélkül lehet haladni.

Szintén a kerti alapszerszámok közé sorolható fontosabb munkaeszközök

Kapa nélkül bizony nehéz elképzelni, hogy a gyommentesítés és az egyenetlenségek kiigazítása kivitelezhető legyen. Pláne akkor számít sokat a kapa megléte, ha a nyele kézre áll, a fejével pedig könnyű dolgozni.

Lapáttal ugyebár a különféle földhalmok és egyéb anyagok megmozgatása oldható meg a kert környezetében. Minél praktikusabb a lapát fejének a kialakítása, ezt annál könnyebben és zökkenőmentesebben lehet kivitelezni.

Gereblye nélkül nehéz azt mondani, hogy a kerti munka könnyű lenne, pláne az őszi hónapok második felében, amikor ismétlődő feladatot jelent a lehullott levelek összeszedése.

A kert szerszámainak a beszerzésekor a következők figyelembevétele sem árthat

Annak érdekében, hogy a nyári szárazabb időszakok alatt gondoskodni tudjunk a növények állapotáról, a locsoláshoz használatos kanna vagy pedig a locsolóslag rendelkezésre állása is igencsak fontos lehet.

Metszőollóval ugyebár tavasszal tudjuk a fák ágait metszeni, sőt, akár a sövénynyíró is beletartozhat a kulcsfontosságú eszközök körébe, amennyiben a kertünk környezetében akad sövény is.

A felsoroltak zavartalan és problémamentes használatának érdekében nem árt természetesen az sem, ha védőkesztyűt is húzunk. Így anélkül tudunk hatékonyak lenni, hogy tartani kellene a tüskéktől és egyéb nemkívánatos dolgoktól.

Ha pedig a kerti alapszerszámok olyan megbízható gyártó termékei, mint amilyen a Spear & Jackson, onnantól kezdve nyugodtak lehetünk, mert a pénzünkért cserébe kifogástalan minőség segítheti a munkát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás