Hirdetés

Mivel évtizedeken át halogattuk a cselekvést, a klímaváltozás most már nem pusztán tudományos kérdés, hanem mindannyiunk közös ügye – állítja Eric Holthaus meteorológus, klímaújságíró a Pallas Athéné Könyvkiadó által megjelentetett Bolygónk jövője című kötetében. A 2020-as évek mindenképpen meghatározók lesznek – teszi hozzá.

„A klímahelyzetről írók gyakran alkalmazzák a háború metaforáját. Pedig az éghajlatváltozás nem háború. Inkább népirtás. Önkényuralom. Fajok kihalása. A legújabb megnyilvánulása annak a történelmi jelenségnek, hogy az erősek mindig is arra törekedtek, hogy meglopják a gyengéket” – ecseteli a szerző drámai szavakkal a helyzetet. A tudósok ma már biztosak abban, hogy a fosszilis energiahordozók használata és a bolygó ökoszisztémáinak elpusztítása kétségessé teszi az emberi civilizáció jövőjét.

A könyv célja, hogy segítsen kitalálni a saját feladatainkat egy olyan világ megalkotásában, amely társadalmi osztálytól, rangtól és nemtől függetlenül mindenkinek megfelelő.

A szerző véleménye szerint több milliárd olyan energikus és harcra kész ember szükséges a változáshoz, aki felelősséget vállal a saját életéért. Az első és legfontosabb dolog, amit mindannyian tehetünk az éghajlatváltozással kapcsolatban, hogy beszélünk róla.

Cselekvésre buzdító utószavában számos tippet és ötletet szed csokorba, amelyek bárki számára lehetővé teszik az aktív és előremutató tapasztalatok megélését, hogy akár egyedül, akár kisebb közösségekben megvalósíthassák a bolygónk jövőjét szolgáló radikális megoldásokat.

„Addig is a legsürgősebb tanácsom, hogy menj ki a szabadba, és élvezd a jelenlegi Földet” – szólítja fel olvasóit végezetül Eric Holthaus.

A Bolygónk jövője című kötet exkluzív kiadói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Tárnok utca 28.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás