Hirdetés
Forrás: hvg.hu

A használt autóra kétmilliót, az újra 6,7 milliót költenének a magyarok. A magyar autópark közben öregszik, az autók átlagéletkora átlépte a 15 évet.

Az árak emelkedése, a gazdaság lassulása, az autók drágulása miatt a magyarok nagy része egy éven belül nem akar autót venni – derült ki a K&H múlt év utolsó negyedévében készült reprezentatív felméréséből, amelyet a 30–59 évesek körében végzett. Mindössze 6 százalékuk mondta, hogy egy éven belül autót venne, bár 29 százalék nem zárta ki a lehetőséget.

Az autóvásárlást tervezők inkább használt autóban gondolkodnak, arra átlagosan 2,1 milliót költenének. Az új autó vásárlását tervezők is átlagosan 6,7 millióig mennének el. Ennyiért viszont csak a paletta alsó részéről lehet új autót választani.

A felmérés kitért arra is, hogy Magyarországon még mindig a hagyományos hajtású autókat venné a többség: 43 százalék benzinest, míg 21 százalék dízelt. Az ár itt is meghatározó, részben ezért van az, hogy a hibridek és villanyautók vásárlásán kevesen gondolkodnak.

A magyar autópark közben öregszik, az autók átlagéletkora átlépte a 15 évet, a használt autók jelentős része Nyugat-Európában levedlett elavult és környezetszennyező főleg dízel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás