Kevesebb autó kellene! Orbán a zsákutcás irányt választotta

2024. január 24.

Hírek

Az 1900-as évek első felében széles tömegek számára vált elérhetővé a mobilitás új élménye. Akkor még senki nem gondolta, de mára a fenntarthatatlanság egyik iskolapéldájává vált. Magyarországon az elmúlt 13 évben 1 millióval nőtt a személygépkocsik száma, és már eléri a 4,1 millió darabot, melyből csupán 43 ezer darab a tisztán elektromos.

A trendi SUV-ok betesznek a magyar autóállomány zöldülésének

2023. október 12.

Hírek

Meghökkentő adatot közölt a minap a Vezess autós szaklap, az újság szakértői segítséggel kiszámolta, hogy 2023 első felében a Magyarországon eladott új autók átlagos fajlagos károsanyag-kibocsátása lényegében ugyanakkora volt, mint 2012-ben.

Nem a biciklisávok miatt, hanem a félmillióval több agglomerációs autó miatt van dugó Budapesten

2023. szeptember 13.

Hírek

Lényegesen nagyobb ütemben nőtt Budapest és az agglomeráció gépjárrmű-állománya, mint a lakosságszám. A növekményt sorba rendezve Koppenhágáig állna a kocsisor, ennyi autónak kellene elférnie a fővárosi utakon. A fideszes influenszerek szerint Karácsony Gergely tehet a dugókról. Közben a kormány épp most állított le olyan fejlesztéseket, amelyekkel hatásosan lehetne küzdeni a megnövekedett forgalom ellen.

Hungarikum az új autók drágulása

2022. február 23.

Hírek

Hiába nőnek dinamikusan a magyar bérek, a forint gyengülése európai összevetésben is példátlan drágulást hozott a hazai gépjárművek piacán.

2020-ban a zöldülő Bécs 8 kerületében is csökkent az autók száma 

2021. március 26.

Hírek

2020-ban az osztrák tartományok közül ismét Bécs volt az egyetlen, ahol a népességszám nagyobb ütemben növekedett, mint az autók száma. Az Osztrák Közlekedési Klub szerint 1,92 millió ember összesen 719 ezer személyautót birtokolt, a csökkenés a közösségi közlekedés, a kerékpáros infrastruktúra és az autómegosztók érdeme.